donderdag 4 juni 2015

WERKZAAMHEDEN ROND FIETSECODUCT IN AANBOUW BIJ STADSWEG

We zien hier één grote kraan bij de noodbrug over de Beneluxweg, ter hoogte van Lewenborg. Daar waar een ecoduct zal worden gebouwd. (In aanbouw bij Kardinge, zie dit bericht)
Als het goed is moet er nog een kraan in de buurt staan. Foto is gistermiddag gemaakt. 's Avonds kwam dit bericht via RingGroningen binnen:

Woensdagmiddag 2 juni zijn de werkzaamheden gestart voor de zogenaamde landhoofden die als ondersteuning gaan dienen voor het nieuwe fietsecoduct Stadsweg. Omwonenden en weggebruikers zullen één, respectievelijk twee grote kranen zien, die buiten de spits aan het werk zullen zijn. Dan is er ook één rijstrook minder beschikbaar op dit gedeelte van de Oostelijke Ringweg ( van Hoogezand richting Kardinge). Tot en met a.s. vrijdag 4 juni werkt de aannemer Roelofs aan de Lewenborgzijde van het nieuwe fietsecoduct. Volgende week volgt hetzelfde aan de Ulgersmaborgzijde.

De landhoofden bestaan uit betonnen onderdelen die bij Romein beton uit Dodewaard zijn gemaakt. Door de grote kraan worden ze op de juiste plaats gehesen en dan aan elkaar gemonteerd. De onderste helft van de schaaldelen worden eerst gemonteerd. Deze wordt over een aantal weken volgestort met beton en daarna volgt de bovenste helft. Op deze landhoofden komt dan in augustus 2015 het viaduct. Deze wordt nu ter hoogte van Kardinge naast de weg gebouwd en zal dus in augustus hierheen worden getransporteerd.

Geen opmerkingen: