dinsdag 23 juni 2015

UIT DE OUDE DOOS (250)

Omgerekend kon je in 1983 voor ongeveer 120 tot 220 euro per maand een woning huren. Voor laatstgenoemd bedrag had je zelfs een hele eengezinswoning met drie slaapkamers.
Bovenstaande advertentie stond 32 jaar geleden in het Nieuwsblad van het Noorden. Mooi al die nieuwe huizen in de jonge stadswijk Beijum, maar ze moesten wel vol. Eigenaardig aan de advertentie is dat er met koeienletters te huur staat maar dat beijum zonder beginhoofdletter staat. Woningbouwvereniging 'Maatschappij tot Verbetering van Woningtoestanden' had destijds een Kijkwoning vlakbij de Sporthal ingericht.

Het is 2015 en de meeste huurhuizen zijn in vergelijking met 1983 al 4 keer over de kop gegaan. En voor zover de blogger bekend is, is er helemaal geen leegstand meer.

(Het bericht komt van www.dekrantvantoen.nl )

1 opmerking:

Anoniem zei

Hier (nog) geen beijum magazine. Geen stickers op de brievenbus. Ook de Regiokrant mist regelmatig. De folderloper vertelde desgevraagd dat de krant niet altijd op depot ligt, en dus niet verspreid kan. Bij de supermarkt van meins ligt ie dan voor de oplettende lezer wel. Hij vertelde ook nog dat hij een kwart cent vergoeding voor elke verspreide regiokrant kreeg. Hij was geen vrijwilliger maar jonge zzp-er vertelde hij, voor een cent voor vier bezorgde regiokranten. Toen moest ie snel weer door. Topjoch,