maandag 15 juni 2015

MAANDAGOCHTEND (239)

Het is 15 juni en over een week worden de dagen al weer korter. Dat klinkt ridicuul, de zomer moet immers nog beginnen, maar in feite is het wel zo. Noem het maar een cijfermatige tic, als het 22 december is, en de kerst staat voor de deur, dat gaan de dagen juist weer lengen.

Zogezegd kun je deze periode in juni als de keerzijde van de kerstperiode beschouwen. De donkerste dagen van het jaar, i.i.t. de dagen die we nu beleven. Het is ongeveer een half jaar geleden dat de Sinterklaas-rel in Beijum speelde, de lezer weet misschien nog wel. Een bericht op Beijumnieuws veroorzaakte landelijk nieuws. Het is een beetje raar om er op deze maandagochtend in juni bij stil te staan, maar de blogger vraagt zich al denkend en herinnerend af of er over een half jaar wel weer gewoon Sinterklaas in Beijum zal worden gevierd. Kan het kinderfeest gewoon kinderfeest blijven? Of nog liever, kunnen we die griezelige Sinterklaas niet weg doen en er een Super Zwarte Piet voor in de plaats zetten? Zwarte Sinterpiet met allemaal Zwarte Pietjes?

De blogger vermande zich terwijl hij de laatste zin opschreef. Nou ophouden te soezen. Hier en nu en de komende dagen. Kop ter bie.
Het is de bedoeling om aanstaande dinsdag nach Oldenburg zu fahren, wenn Herr Lammert Doedens aus Beijum.......BeijumNachrichten.
En het leuke is, er gaan mensen van Lijn6 mee. Samen, een coproductie van Lijn6 en Beijumnieuws, zullen we foto's maken en een video produceren. Komende week meer daarover, Beijum gaat een beetje internationaal...

Ondertussen blijft het nog een weekje voorjaar. Hebt u ook zo zin om nou eens langere tijd warm en zonnig weer te hebben om zwoele avonden in de tuin te kunnen doorbrengen?? De stoelen en geïmproviseerde vuurkorf staan op de linker en rechter foto klaar om zinderende periodes mee te beleven.

Van de hak op de tak springend, zie foto helemaal boven. Achter het weilandje met de schapen bij Het Gezondheidscentrum staat een in drieën gesplitte dode boom in de tuin. Het lijkt wel een kunstwerk.

Genoeg eerst, de senseo-koffie staat klaar, een stevig ontbijtje erin en aan de nieuwe dag en nieuwe week beginnen. Maak je niet druk over hoe het leven er over een half jaar uitzit en die zinderende zomeravonden met vuurkorven komen heus wel. En feitelijk én getalsmatig helemaal waar: de komende week worden de dagen nog weer een beetje langer. Geniet ervan, een prettige week toegewenst.

Geen opmerkingen: