zondag 28 juni 2015

DE DRIE TERRASJES OP WINKELPLEIN WEST

Winkelplein West is hoofdzakelijk een parkeerplein. De middenstanders hebben het liefst dat de parkeervakken dagelijks goed gevuld zijn. Begrijpelijk. Maar economische motieven kunnen ten koste gaan van gezelligheid, sfeer en leefbaarheid.
Bovenstaande foto is gistermiddag tegen drie uur gemaakt. Wat ziet het er ongezellig uit. Terwijl er op amper dertig meter afstand van waar de foto is genomen drie terrasjes in gebruik waren. Links zaten een viertal mensen op het terras naast de loempia-kraam terwijl uiterst rechts mensen zaten te genieten naast de (net niet zichtbare) viskraam.

Maar achter de witte auto in het middag stond nog een terras dat in gebruik was, en wel die van café het Hof van Beijum.

De kachel moet roken van de middenstanders die een zaak hebben in Winkelcentrum Beijum. Maar een groot gezellig terras op wat afstand van de auto's zou niet verkeerd zijn.

1 opmerking:

Anoniem zei

Beijum is meer en meer autowijk geworden, met bijbehorende probleempjes. De elektrische trapondersteuningsfiets neemt een grote vlucht onder middelbare Beijumers.Hoe zal de toekomst zijn van de wijk als het ov nog minder wordt en de zelfrijdende auto haar intrede doet?