zaterdag 13 juni 2015

MOSTERDZAAD LANGS ECOLOGISCHE OEVER T.H.V. NIJENSTEINHEERD

Foto's zijn ingezonden door lezer Henk Kremer. We zien een gedeelte van de nieuwe ecologische oevers (en kanaal) door het Kardingegebied) ter hoogte van de Nijensteinheerd. Maar wat groeit daar rechts op de foto Henk?

3 maand geleden had ik ff mosterdzaad gepland aan de Nijensteinheerd  dit is  tot zover het resultaat wel grappig om te zien. Zelf werk ik bij de Marne mosterd vandaar :) 

JF; De blogger heeft weinig verstand van de natuur, qua namen etc. Kan iemand uitleggen wat precies dat mosterd is? De gele beplanting? Het groene meer rechts? De beplanting op de klei? Beijumnieuws@ziggo.nl

Dit bericht stond op punt om online te gaan, of Henk mailt:

Die gele bloemen worden mosterd zaadjes als ze uitgebloeid zijn komen er een soort van boontjes aan met daarin mosterdzaad.
En daar maken we Grunninger mosterd van :)  anders kan ik  u wel eens uitnodigen voor een rondleiding bij de Marne mosterdfabriek om eens te kijken hoe het gemaakt word. We zijn de grootste fabriek van Nederland aan: Van de Hoopstraat toch iets om trots op te zijn.
Wens u ook een goed weekend, groet Henk, ps: zaad heb ik gepland bij Nijensteinheerd waar waterschap bezig is in de buurt van de voetbalkooi.

1 opmerking:

Anoniem zei

nou kruidenvrouw, laat dit mooie gele bloeisel je niet ontgaan.


zo dichtbij je huis te plukken, zal niet vaak voorkomen denk ik?

dank Henk voor het hier plaatsen :-).