donderdag 25 juni 2015

SPORTPARK KARDINGE DOET Z'N NAAM EER AANWat een sportieve avond beleefde de blogger gisteravond. Nadat hij een uurtje had gestrekt, geduwd, getrokken en gelopen in DijkmanSport fietste hij vanaf de Melisseweg, waar het Sport en Judocentrum zit, via het fietspad langs het nieuwe viaduct bij Kardinge terug richting Beijum.

Wat is dat daar nou? Een vergadering van wielrenners? Groepsoverleg? Even een foto maken, zie boven, en vragen. Wat gaat er gebeuren? De wielrenners hadden allemaal een helm en brilletje op ("Ja, zet ons maar op de foto, we zijn toch onherkenbaar.") en het leek alsof ze ergens op stonden te wachten. Af en toe kwam er een wielrenner aansjezen om zich bij het groepje te voegen.
"We gaan met z'n allen trainen, dat doen we elke woensdagavond tegen zeven uur. Kijk maar eens op de website van trapstel." Dat maakte later thuis nieuwsgierig.
Je bent terecht gekomen op de website van TC Het Trapstel, misschien wel de leukste wielervereniging van de stad Groningen (en omstreken!).
We zijn een vereniging van toerfietsers die fietsen voor het plezier, maar zeker met een sportieve insteek. Dat betekent dat het soms ontzettend hard gaat, maar dat we soms ook kilometers lang in een fijn tempo genieten van de prachtige omgeving. Of dat we ons na een lekkere fietstocht lachend afvragen hoe we toch dit prachtige gemiddelde hebben gefietst, maar dat we ook op zaterdagmiddag in de kroeg afspreken voor een fijne pubquiz.
Kortom: een vereniging van leuke mensen met veel liefde voor de fiets. Je bent van harte welkom om een keer mee te fietsen!
En bij trainingen staat bij de woensdag:
Alleen in de zomermaanden: +/- half april tot half september: vroeg in het seizoen starten we om 18:30. Zodra de avonden lang genoeg zijn wordt dat 19:00, dit wordt op het gastenboek tijdig aangegeven.Ingang sportcentrum Kardinge. Dit rondje is maximaal 80 km. In verband met invallende duisternis is dit vaak in het begin en aan het einde van het seizoen eerder 60 km. Er wordt geen koffie gedronken of pauze gehouden onderweg. Op deze avonden wordt vaak in een snelle en rustige groep gereden. http://www.tchettrapstel.nl/
Het zag er gezellig en sportief uit. Met z'n allen recreatief wielrennen. En soms samen op zaterdag in de kroeg afspreken, een mooie combi.

Verder fietsend zag ondergetekende dat de nieuwe wakeboardbaan in de Kardingeplas zo goed als operationeel is. Zie foto helemaal beneden. Helemaal achteraan ligt een soort van schansje in het water, waterskiërs krijgen hier een opzetje zodat ze een beetje de lucht ingaan.

Vanaf dezelfde plek waar de wakeboard-foto is gemaakt zag ondergetekende sportievelingen met een bal in de weer richting de klimtoren. Zie de linksboven ingezoomde foto.

Rechts zien we de skatebaan voor jongeren aan de voet van de Kardingeheuvel. Springen, pirouettes draaien, door de lucht vliegen.
De blogger fietste Beijum ter hoogte van de Fossemaheerd binnen. Nog weer een groepje mensen gezamenlijk aan het sporten, zie de links ingezoomde foto. Het leek alsof ze zich aan het opdrukken waren, een soort van training hielden.

Wat moet je er verder over zeggen? Dat Sportpark Kardinge niet voor niks Sportpark Kardinge heet.


Geen opmerkingen: