zondag 7 juni 2015

SUCCESVOLLE JONGERENFESTIVAL IN EN BIJ HET TREFPUNT

Het schijnt erg gezellig te zijn geweest tijdens het gistermiddag en avond georganiseerde jongerenfestival in het Trefpunt. Zie voor het programma nog eens dit blogbericht.

De blogger kon er i.v.m. verplichtingen helaas niet bij zijn. Hij kwam alleen tegen half tien 's avonds nog even kijken hoe het er aan toe ging. Foto linksboven is toen gemaakt. Hij trof een uitgelaten sfeer, vrolijke jongeren en....hij hoorde geen enkele wanklank. Er is helemaal niks vervelends voorgevallen. Waarom dat zo expliciet benoemen? Om de doodeenvoudige reden omdat jongeren in Beijum in het verleden niet altijd positief in het nieuws kwamen. Maar daar lijkt een kentering in zijn gekomen, zie het succes van de laatste oud en nieuw-vieringen in Beijum, De rustig verlopen jaarwisselingen zijn voor een groot gedeelte te danken aan inzet van jeugdigen. Dat geeft hoop voor de toekomst.

Wat bijzonder is aan het gisteren gehouden festival, is dat het compleet door jongeren is bedacht en uitgevoerd is door jongeren uit de wijk. Het Trefpunt verleende alle medewerking en faciliteerde en ondersteunde alleen maar. Ook dat geeft hoop, dat er een bestuur in Beijum is die niet aan haantje-pik doet, geen machtsspelletjes speelt en niet zo nodig zichzelf centraal moet stellen. Om de 'zondagspreek' te beëindigen, er zijn ook gewoon mensen die dienend kunnen zijn, zonder ego-gedoe. Dat is niet altijd vanzelfsprekend in Beijum.

Maar goed, het festival. Ondergetekende weet niks over het verloop van het festival te vertellen. Wel kreeg hij  foto's opgestuurd die hun verhaal min of meer kunnen vertellen.

Dansen, zingen, sumo-worstelen, barbecueën, workshops......al datgene wat jongeren interesseert kwam aan bod. Mocht er meer bekend worden over de inhoud en het verloop van het festival, dan volgt een update.

Straks sta ik in met vele homies dikke optredens en er is aller aller belangrijkste…


Geen opmerkingen: