woensdag 24 juni 2015

GAAT BRUISEND BEIJUM DIT JAAR WEL DOOR?

De afgelopen jaren was de datum van de Beijumer 'Uitmarkt', de culturele opening van het nieuw seizoen, ook wel Kleurrijk Bruisend Beijum genoemd, al lang gepubliceerd in de maand juni. Tot nu toe is er niks bekend over de editie voor 2015. Komt er een kink in de kabel?

De laatste jaren werd er enigszins geëxperimenteerd met onze uitmarkt. Nadat het jarenlang verspreid over meerdere buurtcentra werd georganiseerd, ging het vier jaar geleden terug naar één locatie te weten de Sporthal. In 2012 duurde Kleurrijk Bruisend Beijum(KBB)  vanuit het Trefpunt vier dagen en vanaf 2013 een dag.
(Pardon, de Sporthal was al langer het decor van KBB).

Vorig jaar werd er een gezellige rommelige, voor elk wat wils, middag en avond gehouden in hetzelfde Trefpunt (tent + gebouw), een knappe prestatie na de doffe dreun er vlak voor, de aderlating van 3000 euro i.v.m. een inbraak. De blogger herinnert zich van editie 2014 dat je er lekker rond kon struinen en kijken of er iets van je gading bij was. Muziekgroepje hier, informatiestandje daar, uitreiking Fakkeltroffee, etc. Gezellige reuring op één plek (Trefpunt-terrein).

Het feit dat er bijna eind juni nog niks bekend is over de programmering en de datum voor 2015 heeft, voor zover de blogger geïnformeerd is en wat hem is ingefluisterd, alles met de moeizame verhoudingen in de wijk te maken. Haantjesgedrag, machtstrijdjes, kritiek op de inhoud leveren terwijl er iets op betrekkingsniveau speelt..., vanuit zo'n basis kun je niet samenwerken.

Het naadje van de kous is ondergetekende nog niet bekend, zo gauw er meer nieuws is over (al of niet doorgaan van) KBB volgt een publicatie. Wat het een teken aan de wand dat de Voice of Beijum dit jaar van locatie veranderde? Welkom in mistig, ondoorgrondelijke en weinig transparant Beijum.

(Gelukkig worden de kinderen in Beijum tot nu toe niet de dupe van het onvermogen om in Beijum samen te kunnen werken, op 11,12 en 13 augustus wordt voor de 2e keer in successie een Spijkerweek georganiseerd)

1 opmerking:

Anoniem zei

Het Lokaal Akkoord NLA-potje is niet geinvesteerd maar geconsumeerd door de deelnemers blijkt. Er is niks structureels waargemaakt - nu het miljoenenpotje leeg is blijken ook de activiteiten op te houden. Dat was niet de bedoeling. De wijkbewoners zouden empowerd, de wijk versterkt, de ambtenaren overbodig worden. Krachtwijk en prachtwijk zijn weer gewoon achterbuurt, met allemaal labbekakken, aldus CDA/VNO-er de Boer.