dinsdag 23 juni 2015

ONDERTUSSEN ROND DE KRUISPUNTEN BEIJUM NOORD EN ZUID

Het behoeft eigenlijk geen uitleg dat de bovenste afbeelding niet de afgelopen dagen is gemaakt. Zie de stralende blauwe hemel. En bedenk het zware herfstweer sinds het ingaan van de officiële zomer, 21 juni. Het is verder niet de bedoeling om een weerpraatje te houden, maar wat zal dat toch voor 'schuurtje' zijn bij de op-en afritten  bij Beijum Noord?

Linksboven zien we het gedeelte van de Beneluxweg dat over de Cuypersweg loopt. Er onderdoor rijdend, vanaf deze optiek gezien, ga je Beijum Noord in, de andere kant op gaat het naar de Hunze, De afrit naar dit kruispunt, de bovenste baan op de foto, komt vanuit het noorden.
De blogger reed afgelopen week van Beijum Noord naar Zuid over de Beneluxweg en opeens viel hem bij Noord het 'schuurtje' op, tegen de aarden geluidswal aan. Zal het een elektriciteitshuisje zijn? Vlak naast het schuurtje staat een bijzondere lichtmast (als het al een lichtmast is), onder het drietraps-ding bovenin zijn stekels te zien. Klim hier vooral niet hoger.

De linker, rechter en benedenste afbeelding zijn vanochtend tegen tien uur gemaakt. We zien een heel ander weertype, maar dat terzijde. Wat een activiteiten hier. Op de linker afbeelding is te zien dat een mannetje met geluidsdempers over de oren gras aan het maaien is langs het Heerdenpad-viaduct. Op het viaduct staat een oranje mannetje met een of andere omhoog staand apparaat in de hand over de Beneluxweg richting zuiden te koekeloeren. Zie foto rechts.

Op de rotonde aan Beijum-kant lopen twee mannetjes te wieden, op de achtergrond komt Lijn4, Beijum naar Roden, aangereden.
Ten tijde van schrijven van dit bericht, 10.40 uur, is het al weer een uur droog en de mannetjes kunnen gewoon blijven wieden. Maar zouden ze ook een schaftkeet hebben? Een schuilplaats voor als het hoost? Het 'schuurtje' even verderop bij Noord?

Geen opmerkingen: