dinsdag 16 juni 2015

UIT DE OUDE DOOS (249)

De 1e Montessorischool aan de Wibenaheerd is al een paar jaar niet meer. Veel ouders en (ouder geworden) kinderen zullen met warme gevoelens terugdenken aan het oude krakkemikkige schoolgebouw dat jarenlang tegen de dijk langs de Zuidwending verscholen lag. 
De ingang van de school lag niet, zoals nu met de Expeditie, voorheen de Dijk, wel het geval is, aan de rotonde van de Wibenaheerd, nee, er liep een doodlopend straatje heen. Zie nog eens dit bericht.

De Montessorischool heeft een paar crisissen beleefd, waaronder een richtingenstrijd, maar wat waren er ook gezellige kerstbijeenkomsten, open dagen, sponsorlopen en ...voor kinderen gewone lesdagen.

Bovenstaande foto zal omstreeks tien, elf jaar oud zijn. Omdat het Montessori-onderwijs kinderen trok die verder weg woonden, kon je er (zoals op elke school) overblijven.
Vul het woord Montessorischool linksboven op de zoekbalk in en er verschijnen tientallen berichten over de overgang van Montessorischool naar de Dijk en later naar de Expeditie.

(Er staan kinderen op de foto. Daarom worden er geen discussies over de oude en nieuwe school onder dit bericht gevoerd)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Schattig

Anoniem zei

Montessori !! I miss you.!!