maandag 18 mei 2015

MAANDAGOCHTEND (236)De zomervakantie in het noorden valt vroeg dit jaar. Vanaf 4 juli tot de 16e augustus zijn de schooldeuren gesloten, lees hier. De schoolgaande kinderen zijn dus zojuist, op deze maandagochtend 18 mei, hun laatste zes weken ingegaan.

Wat een vooruitzicht, over zes weken zes weken vakantie hebben. Langzamerhand keren de (vouw)caravans weer terug in het straatbeeld van Beijum, klaar om na driekwart jaar in de stalling te hebben doorgebracht datgene te moeten leveren waarvoor ze ooit zijn aangeschaft.
De blogger is zeker ook van plan er weer een paar weken tussenuit te piepen, aan de andere kant lijkt het hem ook geen straf in de wijk te moeten blijven. De mensen met een iets smallere beurs blijven noodgedwongen thuis of gaan dagtochtjes doen.
Kan ook leuk zijn.

Hoe zou het toch zijn voor mensen die van verre hun vakantie komen vieren in Beijum? Stel dat het boven de 25 graden is en elke dag zonnig, dan heb je toch een toplocatie? Het Zilvermeer vlakbij, de leuke binnenstad van Groningen, Waddeneilanden op een aangename rijafstand, etc.

Als een lezer iemand of een gezin weet die vakantie komt vieren in Beijum, laat dat dan even weten via Beijumnieuws@ziggo.nl
Stel dat je als toerist in de Jensemaheerd gaat logeren, dan heb je het Beijumerbos vlakbij en 's avonds kun je lekker gebruik maken van een picknick- tafeltennistafel. Zie foto boven. Zitbankje erbij, barbecue, stoelen meenemen, zwoele zomeravonden..., is toch niet verkeerd?

Misschien kun je als toerist ook gaan kanoën, niet alleen door de Zuidwending maar ook op het Zilvermeer of door brede sloten in de wijk. Zie foto links, water ligt tussen de Scheltema- en Rensumaheerd. Het lijken wel tropische planten links op de voorgrond, klik groter,

Of stel dat je als toerist in een van de vrijstaande huizen in de Hiddemaheerd terecht komt. Uitzicht op het dorpje Zuidwolde (loopafstand!). Wat een ruim opgezette heerd. Veel vrijstaande huizen, en zie, de zon moet maar goed gaan schijnen, dan heb je ook nog bijna gratis elektriciteit.

We moeten nog even zes weken geduld hebben. Het nadeel van een vroege vakantie is dat het najaar en het nieuwe schooljaar zo vroeg lijken te beginnen. Aan de andere kant, als de scholen half augustus weer zijn begonnen heb je kans op een wel twee maanden durende nazomer. De fles is immers halfvol en niet halfleeg.

Een prettige week toegewenst met voldoende energie. En mag de accu dan toch een beetje leeg zijn, bedenk dan dat die over een paar luttele weken weer op te laden is.

(Ontspanning en het opladen van de innerlijke accu is niet alleen een kwestie van vakantie vieren. Vanavond trekken weer vele Beijumers de loopschoenen aan voor de eerste wandeldag van de Avond4daagse. Vertrek vanaf Kardinge. Foto's zijn welkom)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De kinderen moeten toch echt nog zeven weken naar school.

Anoniem zei


daaraan merkt men dat de blogger zijn eigen kinderen meer en meer géén basisschool kinderen meer zijn ;-).
hij komt er wat met in toese ;-).