zaterdag 2 mei 2015

HUWELIJKSAANZOEK OP (TIJDELIJKE) BRUG BIJ DE STADSWEG


Het is wat met de tijdelijke nood-fietsbrug over de Beneluxweg bij de Stadsweg ter hoogte van Lewenborg. Hangt me daar opeens een spandoek met een huwelijksaanzoek aan de reling. Zie foto boven. Hoe heet de gelukkige? Elna? Of Elvna?

Even opfrissen, de noodbrug is onlangs geplaatst i.v.m. het aanleggen van een fietsecoduct. Gisteravond reed de blogger onder de brug door. Hij kwam vanuit het zuiden, vanaf het Julianaplein. Even daarvoor maakte hij bovenstaande afbeelding. Nou El(v)na, kun je zo'n verzoek weigeren? Onder de brug door zien we de oprit naar Lewenborg. De linker foto is een paar meter terug gemaakt, i.v.m. de werkzaamheden geldt hier tijdelijk een maximumsnelheid van 50 km/uur.

Voorbij het kruispunt Lewenborg ligt nog een te vervangen fietsbrug over de Beneluxweg en wel die ter hoogte van het Meedenpad. Zie afbeelding rechts (het was bijna schemerdonker). Het is de bedoeling dat ook hier een fietsecoduct wordt geplaatst.

Op de parkeerplaats van het Alfacollege, bij kruispunt Kardinge, ligt de fietsecoduct (nieuwe brug) voor de Stadsweg in aanbouw. Zie onderstaande afbeelding.
Vanochtend kwam onderstaande mededeling binnen via RingGroningen

Vanwege de bouw van het nieuwe fietsecoduct Stadsweg vinden er in de periode van 5 tot en met 8 mei heiwerkzaamheden plaats. Tevens zal er - buiten spitstijden om - een rijstrook minder zijn ter hoogte van Stadsweg op de Oostelijke Ringweg. 
De omgeving dient rekening te houden met mogelijke geluidsoverlast. Verkeer dient ter hoogte van Lewenborg/Ulgersmaborg Noord tussen 9 en 15 uur rekening te houden met een rijstrook minder.
Ter aanvulling werd gemaild:
Maandag 4 mei krijgt de tijdelijke fietsbrug rubberen matten om het geluid van de stalen platen (als je erover heen fiets/loopt) wat meer te dempen.  
Een huwelijksaanzoek. Rubberen matten. Eco-vriendelijke fietsviaducten. De provincie Groningen en Ring-Groningen is er alles aan gelegen om het mens én dier naar de zin te maken op en rond de oostelijke ringweg om stad.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Elyna heet ze

Anoniem zei


En...heeft ELYNA al gereageerd??