zondag 11 september 2016

FILMPJE DANSGROEP FLAMES + FOTO'S BRUISEND BEIJUM

Een mode-show bij BIJ BOSSHARDT 
 De meiden van dansgroep The Flames dansten gistermiddag de sterren van de hemel in buurtcentrum de Kleihorn aan de Fultsemaheerd. En bij de Kringloopwinkel liep het rustig op en aan. En ook was er een modeshow bij de recreatiekoepel van de Amkemaflat, tegenwoordig Bij Bosshardt genaamd.

Het waren lichtpuntjes tijdens de gistermiddag dramatisch verlopen editie van Bruisend Beijum 2016. Dramatisch? Dat klinkt zo dramatisch...., een beetje relativeren graag. Maar toch.

Het is ergens te hard om te schrijven dat het festijn Bruisend Beijum faliekant mislukt is, de Beijumblogger woont zelf in de wijk en hij twijfelt niet aan de goede intenties van de organisatoren. Maar ja....

Beijum bruiste gisteren van geen meter, en er is geen mens die ondergetekende met gegronde redenen tegen kan spreken om die uitspraak.

Een Bruisend Beijum Magazine ten spijt, aankondigingen, borden langs de wijkring en flyers bij het Winkelcentrum Beijum....de wijk had duidelijk geen trek in de eigen 'Uitmarkt.'

Moeten we van deze constateringen een probleem maken? Ondergetekende meent van niet.. Hij ziet dagelijks het bruisende in het alledaagse van Beijum.

Gistermiddag deed hij wat aan rondvraag bij Winkelcentrum Beijum en bij zijn buurtgenoten. Ga je ook naar Bruisend Beijum? Het antwoord was overwegend: "Bruisend Beijum? Wat is dat?"

Ook al zou het gistermiddag frisjes en herfstachtig zijn geweest, dan nog was Bruisend Beijum geen succes geworden, het is al te gemakkelijk om de lage opkomst aan het warme weer te wijten. Geef maar toe, Bruisend Beijum is een totale flop geworden. De Beijumblogger geeft schoorvoetend toe, hij wil zijn woonwijk niet afvallen maar eerlijkheid dwingt hem er toe, dit was absoluut geen succes!

Na gedane werkzaamheden keerde de blogger gisteravond tegen 22.45 uur terug in Beijum. Even een pilsje drinken in het Café Biljart.

Eigenaar Jeffrey, Bruisend Beijum is mislukt, hoe kijk jij daar tegen aan? De kroegbaas en Beijum-kenner: "Zo is Beijum, mensen blijven het liefste thuis, de wijk loopt niet warm voor dit soort evenementen."

Beijumse Annie Bruulsema stuurde de foto's die zijn te zien. Ze stuurde meer afbeeldingen, teveel om allemaal te publiceren. Daarom heeft ondergetekende de afbeeldingen verwerkt in onderstaande video (waaronder foto's van de modeshow van Bij Bosshardt en afbeeldingen van de Kringloopwinkel).

Kijk eerst naar de top-meiden van Dansgroep The Flames. Een interview met de dames duurde betrekkelijk kort. Wat moeten ze ook zeggen? Dansen willen ze. En ze dansten....


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Bruisend Beijum ? Zeker weten; bij thuiskomst eerst een Aspro BRUIStablet om van de kater te worden verlost.

Kees Huizenga zei

Enkele vragen:

1. Wat is de doelstelling van Bruisend Beijum? Elkaar ontmoeten?

2. Waarom moet Bruisend Beijum door de gemeente Groningen gesubsidieerd worden?

3. Waarom werken de organisatoren van Bruisend Beijum niet meer met "Kleurrijk Bruisend Beijum"? Beijum is toch een multiculturele wijk?

4. Waarom komen die meer dan 700 Facebook-vrienden van de Sociale Long Beijum nauwelijks op Bruisend Beijum af? Veel medewerkers van Wij Beijum en de stichting BIB zijn vrienden van de SLB. Sterker nog: Wij Beijum wil de SLB betrekken bij wijksubsidies voor wijkactiviteiten, terwijl de SLB bij mijn weten nog geen stichting is! Waarom deze voorkeurspositie voor de SLB?

N.B.: hetzelfde zagen we bij Samenloop voor Hoop Groningen/Beijum op 11 en 12 juni 2016.

5. In welke behoefte voorziet Bruisend Beijum?

6. Het Bruisend Beijum Magazine van vorige week komt nogal zelfvoldaan en zelflovend over. Waarom toch dat zichzelf ophemelen? Dit stoot af! Echt!

7. Ik heb als mantelzorger twee negatieve ervaringen met Wij Beijum. Hoe is het gesteld met de reputatie van Wij Beijum in de wijk? Mede in relatie met die "keukentafelgesprekken".

8. Waarom had Bruisend Beijum niet volledig in de open lucht kunnen plaatsvinden, gegeven de weersverwachting?

9. Waarom die spreiding over meerdere locaties?

10. Kan dat Bruisend Beijum-gebeuren ook bottom up plaatsvinden? Vanuit een spontane en energieke basis, zoals het wijkfestijn van de Sociale Long Beijum op 23 augustus 2015. Zonder enige subsidie! "Wijkgericht werken" met de kennis en kunde vanuit de wijk zelf.

Anoniem zei

Ik denk dat het leuker is om de bewoners er op een andere manier bij te betrekken. Bijvoorbeeld door de school, of door de straten, misschien dat kinderen mee kunnen doen met een optocht of een wedstrijd zoals de playbackshow. Richt je vooral op een ding en op een vaste locatie en trek mensen op die manier naar een feest, en als ze er eenmaal zijn, dan blijven mensen vaak wel hangen. Ik ben wel in voor een leuk wijkfeest maar het is allemaal zo vaag dat Bruisend Beijum. Overal is wat te doen, maar eigenlijk is het ook overal net niks, onoverzichtelijk. Maak bijvoorbeeld met koningsdag er een leuk feest van. Dan is er maar weinig te doen in Beijum, maar mensen willen op deze dag wel graag een leuke feestje en festiviteiten. Zo maar even op een voorbeeld. Jammer dat het zo mislukt is, dat gun je niemand. afz. Susanne

Unknown zei

Er is ook te veel en te vaak wat te doen in Beijum, en wat ik over de locaties ook al zei, het is afzonderlijk van elkaar allemaal net niks. Gooi alles samen, op een locatie, en maak er een knalfeest van, 1x per jaar! Overdag voor de kids en in de avond voor de ouders en jeugd. Laat de kinderen wat doen via bijvoorbeeld school, en op het feest mogen ze het presenteren, dan trek je ouders, opa's, oma's ook naar het feest en die blijven wel hangen. Sociale long ook leuk bedacht, maar het is weer iets nieuws, en het is ook eigenlijk net niks. Leuke ideeën maar wel weer zo vaag.

Anoniem zei

Hele zinnige reakties allemaal. Waar het dus vooral op neerkomt is dat organisatoren - teveel met zichzelf bezig zijn
- te weinig rekening houden met het soort "feest"-behoeften uit de wijk
- aktiviteiten te versnipperd, veelvuldig en gefragmenteerd laten plaatsvinden
- geen rekening houden met weersomstandigheden en/of tijd van het jaar
- geplande aktiviteiten vooraf te weinig promoten
- duidelijker over doel en doelgroep dienen te zijn