donderdag 22 september 2016

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (4)


In Beijum zie je ze niet meer, maar in De Hunze staat nog steeds eens bord (en misschien meerdere) dat aangeeft welke route een verdwaalde tractor-bestuurder moet volgen om de wijk weer uit te kunnen rijden.

Tot een paar jaar geleden stonden soortgelijke borden als die we op bovenstaande afbeelding zien, bij het oude rotonde-vrije kruispunt Beijum Zuid, zie nog eens dit bericht. Onder het bericht gaf Hunzenaar Hans in een reactie een verklaring voor de bordjes:
 Nadat enkele jaren geleden aan de voet van de Gerrit Krolbrug 'de knip' is gerealiseerd was het niet meer mogelijk vanaf de Boterdiepbrug via de Beijumerweg op de Ulgersmaweg te komen. Er is toen een alternatieve route uitgestippeld via de Hunze en de busbaan bij Kardinge.

Zoals gezegd, in Beijum staat geen tractor-bord meer. Al wemelde het er vier jaar geleden van, zie nog eens dit bericht.

Netjes dat ze in De Hunze aangeven welke route tractor-bestuurders moeten volgen. Alhoewel, moeten is niet het juiste woord, wat we zien is een adviesbord. Zie ook deel 1 waarin is te zien hoe automobilisten naar Ring Oost worden geleid.

Geen opmerkingen: