zaterdag 10 september 2016

BRUISEND BEIJUM BRUIST NIET IVM DE HITTE


"Het weer speelt ons gewoon heel erg parten, mensen hebben met dit weer meer zin om er op uit te trekken. Jammer, maar het is niet anders."
Het is tien september en Bruisend Beijum had op deze datum normaal gesproken in het water kunnen vallen. Guur herfstweer, regen, vallende bladeren. Niks ervan op genoemde datum in 2016, het is bijna tropisch, wie wil er met dit weer nou binnen in een buurtcentrum zitten?

Vanaf een uur vanmiddag tot ongeveer half drie fietste de Beijumblogger langs de locaties die meedoen aan Bruisend Beijum.
In het Heerdenhoes stond de open dag op punt van beginnen. De vier dames die we op de linker afbeelding zien zaten op het binnenplein in de zon er het beste van te maken.
Een der organisatoren van Bruisend Beijum sprak de bovenste vet gedrukte openingswoorden van dit blogbericht uit. Een medeorganisator in de Kleihorn: "Ja, het is gewoon te warm voor Bruisend Beijum."

In Bij Bosshardt ontdekte de blogger dat deze huiskamer van het Leger des Heils andere openingstijden hanteerde in vergelijking met de andere locaties. Waar Bruisend Beijum overal tussen 13 en 17 uur wordt gehouden, vond de happening hier vanochtend en vanmiddag tot half twee plaats. De rechter afbeelding is tegen het einde gemaakt, een mevrouw verlaat tevreden lachend met haar rollator de recreatiekoepel bij de Amkemaflat. Terzijde, iemand zou nog foto's opsturen over een gehouden mode-show, die worden later in het weekend gepubliceerd.

Voor de Kringloopwinkel aan de Claremaheerd zag het er gezellig uit, zie de 'terrasjes' en de te verkopen spulletjes buiten staan.  Foto boven. Een medewerker opgewekt: "Nee, het bruist niet erg, maar het druppelt wel lekker door, voordeel is dat we iedere bezoeker even aandacht kunnen geven."

Daarna ging het richting de Kleihorn, daar waar de toppertjes van Dansgroep Flames om 14.000 een dansvoorstelling gaven. Zie de afbeelding eerder deze dag.
In de loop van het weekend zet de blogger een filmpje online van deze wervelende dames.

Bij het Trefpunt sprongen een viertal kinderen in een springkussen terwijl fotograaf Arend Beukema van Lijn6 foto's maakte, zie afbeelding linksonder. Enkele meters van de springkussen zat een achttal volwassenen in de schaduw te chillen.

Wie had dat een paar weken geleden gedacht. Bruisend Beijum heeft last van té mooi zomerweer....

(Enkele bezoekers verbaasden zich erover waarom er niks op Plein Oost was georganiseerd, trommelaars bijvoorbeeld, of iets anders, en waarom niet op het pleintje voor de Kleihorn)

1 opmerking:

Anoniem zei

BRUISEND BEIJUM wat een afknapper het mocht niets kosten de armoede straalde er af ik schaam me dat ik in Beijum woon !!!
En dan het mooie weer de schuld geven hou toch op, wie dit bedacht heeft moet zich diep schamen !!!