vrijdag 9 september 2016

KLIMMEN NAAR HOOGSTE PUNT OP KLIMTOREN KARDINGE

Het moet toch een hele toer zijn om 37 meter de hoogte in te klimmen.
Veel sportievelingen doen dat regelmatig op de hoogste recreatieve klimtoren van Nederland genaamd Bjoeks.

Zie foto. Ze hebben het gehaald, de top is bereikt. Twee jonge mensen, geen idee wie het zijn. Onder een wolkeloze stralende blauwe hemel.

Op http://www.staatingroningen.nl/678/klimtoren-kardinge staat:
De sculpturale klimtoren maakt deel uit van het complex van de Indoor Klimhal Kardinge. De klimhal zelf werd reeds in een eerder stadium gerealiseerd en bevat hellende wandvlakken onder verschillende hellingshoeken, geschikt voor het aanbrengen van klimroutes met uiteenlopende moeilijkheidgraden. 

Dit was aanleiding om binnen het ontwerp aan de buitenkant zichtbaar te maken welke helling het wandvlak aan de binnenkant heeft. Zomers kunnen de alpinisten ook aan de buitenkant van het gebouw klimmen. De klimtoren biedt een nog grotere (hogere) uitdaging. De toren meet 37 meter en is over de hele lengte tussen de drie en tien meter breed.

1 opmerking:

Anoniem zei

Maar weinig mensen vragen zich af waardoor bij een bejaardenhuis meestal standaard een (redelijk diepe) vijver wordt aangelegd. Zo bouwt men tegenwoordig tussen of bij dichtbevolkte woonkernen ook vaak een springtoren. Toch een uitkomst om bij de hand te hebben zodra nog vóór de winter straks het mondiale geldstelsel gaat klappen.