woensdag 21 september 2016

BOMEN BLIJVEN BEIJUM BEZIGHOUDEN

Leuk, al die bomen in de wijk. Maar ze mogen natuurlijk geen gevaar opleveren. Als straks de herfststormen er weer aan komen moet iedereen zich veilig op straat kunnen bewegen. De gemeente is aansprakelijk voor losschietende takken, een van de redenen dat de bomen langs de Zuidwending begin dit jaar gedeeltelijk zijn gekapt en anderen gekortwiekt werden.

Voordat de herfst intreed moeten overhangende en gevaar opleverende takken worden verwijderd, in het bijzonder waar gereden, gelopen of gefietst wordt.

Zie bovenstaande foto, maandagmiddag gemaakt. Ter hoogte van de benzinepomp en de Bekemaheerd was een mannetje in een hoogwerker met een boom bezig, Tenminste, zo leek het, al moet de blogger zich zwaar vergissen en werd er aan een lantaarnpaal gewerkt. Maar zo te zien hangt het bovenstuk van de paal dusdanig hoger dat er teveel afstand was om er mee bezig te zijn. Boom dus, waarschijnlijk.

Op de foto helemaal beneden werd zeker aan een boom gewerkt, locatie Groene Hart van de wijk. Zie het bord met opschrift vallend hout.

Afbeelding links gaat ook over een boom. Eigenaardig, een exemplaar is op het stuk grond voor de Boerderijum helemaal door een hekwerk omringd. Zijn het zijn dat de geiten die er af en toe rondlopen aan gaan zitten knabbelen? Is het een beschermde boomsoort? Wie zal het zeggen.

Foto rechts, je kunt veel plezier aan bomen beleven. Aan kastanjebomen bijvoorbeeld.
Hoe haal ik kastanjes naar beneden? Gooi een bal naar boven en hopen dat er wat naar met de bal naar beneden valt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat blauwe zeil hangt daar voor het schaap. Hij heeft geen hok waar hij in kan. Nu kan hij een beetje schuilen voor de zon/regen of sneeuw.

Al zou een eigen hok beter zijn voor het diertje.
Maar daar zullen ze wel geen geld voor hebben denk ik