maandag 12 september 2016

MAANDAGOCHTEND (284)Bijna tropische temperaturen met prachtige herfstkleuren. Niet alleen het verschijnsel mnens is ernstig in de war, ook de natuur trekt zich weinig meer aan van wat ooit de norm was. Het is maandagochtend 12 september 2016 en de korte broek kan aan. Een t-shirt boven volstaat, een jas is niet nodig.

Het is weer eens wat anders, herfstkleuren terwijl het tegen de dertig graden gaat lopen. Zonnebaden, zwemmen, het kan allemaal deze komende week.

De meeste mensen zullen deze toegift van de zomer wel kunnen waarderen, liever licht en zon dan regen en duisternis.

Bekijk de afbeeldingen en zie de overgang van zomer naar herfst in beeld. De ├ęchte herfst zal naar verwachting later beginnen, de wijk is nog overwegend groen en door de droge en zonnige temperaturen zal dit nog wel even zo blijven.

Tot zover het weerpraatje.

Onderstaande foto is bij het huis van ons aller kruidenvrouw Saskia Nieboer gemaakt. De zonnige nazomerdagen worden hier goed gebruikt. Een dikke pot Sint Janskruid, een pot goudsbloem en andere kruidenmengsels staan op een platdak om extra zon te genereren. Zon schijnt extra geneeskracht te bewerkstelligen. ook handig, de mengsels staan hoog genoeg om simpele dieven weg te houden.

De nieuwe week is weer begonnen. Geniet van de komende hete dagen in deze net begonnen meteorologische herfst. En voor mensen die klaar zijn met de zomer en die zin hebben in de herfst, hebt geduld, de bladeren gaan gauw genoeg vallen.Geen opmerkingen: