zondag 11 september 2016

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (28)


Zou het kunnen zijn dat sinds Beijum een kringloopwinkel heeft er minder sociaal vuilnis langs de weg wordt gezet? Dacht de blogger vanmiddag. Totdat hij bovenstaande situatie aantrof rond de containers bij de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum.

Wat een oogst ineens! De zwarte vuilniszak zit vol kleren, evenals de gele zak die er naast in een doos staat. Barstensvol kleren.

Wat een oprisping opeens van de gulle gevers, er ligt ook een soort van matras van schuimplastiek bij, en links daarvan, amper zichtbaar, een roze step, of wat daar voor door moet gaan.
Verder nog wat plastiek prullaria, beste (a)sociale gever, de kringloopwinkel van Beijum zit aan de Claremaheerd, daar kunnen kleren naar toe worden gebracht! Dan blijven ze in elk geval droog.

De groter te klikken kleine afbeeldingen dan. Linksboven, fijn dat er een soort van zitbank langs de wijkring ter hoogte van de Bekemaheerd wordt neergezet, leuk om te gaan zitten en van het voorbij rijdende verkeer te kunnen genieten, maarrrr, mogen er in het vervolg een paar lekkere zit en leunkussens in aub? Dank.

Afbeelding rechtsboven, leuk die fietswrakken langs de weg, handig voor als je onderdelen nodig hebt, maar kinderen kunnen zich er wel aan bezeren dames en heren gevers!

Daaronder links en rechts, wie het kleine niet eert.....Links zien we een afdroogrekje, rechts, wat zal het zijn, een soort van toiletpot? Zegt u het maar, klik groter.

Dames en heren, moeten afgedankte spullen nou echt in de sloot gekieperd worden? Zie links. Nait best. Daaronder zien we wel weer wat aardigs, eventueel ook voor bij een sloot of kanaal, een krukje waarop je kan gaan zitten vissen. Wat aardig, lief en sociaal, neemt u maar mee, voor nop.

Het apparaat dat rechtsonder op de foto staat kan ondergetekende niet thuisbrengen, geen idee wat het is.
Foto helemaal beneden, Wibenaheerd, mmmm, sociaal en asociaal kunnen behoorlijk door elkaar heen lopen. Wat kost een ritje naar een grofvuil-station ook nog maar? 46.50 euro...Lees hier:

Laten ophalen door gemeente Groningen

Wilt u dat uw grofvuil bij huis wordt opgehaald? Meld uw grofvuil eerst online aan of bel 14 050. U ziet of hoort meteen op welke dag de gemeente de spullen komt ophalen. Op de ophaaldag zet u de spullen tussen 06:00 en 08:00 uur 's ochtends aan de weg. U bundelt de spullen of u zet ze bij elkaar. Kosten (betalen via iDeal):
  • € 46,50 voor grofvuil tot 1½ m3 (t/m 150 punten)
  • € 71,50 voor grofvuil tussen 1½ m3 en 3 m3 (151-300 punten)
  • € 96,50 grofvuil tussen 3 en 4½ m3 (301-450 punten)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit vuilnis staat nog zichtbaar en is door de gemeente nog vrij makkelijk op te ruimen, zag vanmiddag een meneer allemaal houten latten/ planken in de bosjes gooien bij het park aan de jaltadaheerd. Het park wordt de laatste tijd wel erg vaak gebruikt als dumpplek voor huisvuil, snoeiafval en afgegraven grond.

Anoniem zei

en dat moeten wij begrijpen????

Anoniem zei

Begrijpen kan ik het juist niet, vandaar ook mijn reactie over dat het steeds gekker wordt met het dumpen van vuilnis. Sommige mensen trekken zich echter nergens wat van aan. Blijkbaar is het voor sommigen normaal om spul waar je vanaf wilt maar ergens neer te gooien. Ik denk echter wel dat als de prijzen voor het brengen/ophalen van grofvuil naar beneden gaan men misschien iets meer van die mogelijkheid gebruik maakt. Alhoewel bepaalde groepen hebben echt overal lak aan, helaas......

Anoniem zei

Het is inderdaad te duur geworden om niet a-sociaal te zijn.