donderdag 1 september 2016

ZITGELEGENHEID BIJ BUSHALTE STOEPEMAHEERD


Het duurde maar en het duurde maar. Waarom bleven de werkzaamheden rond de nieuwe bushalte aan de Stoepemaheerd zo lang liggen?
Zie nog eens dit bericht uit juli.

De blogger was in de veronderstelling dat er zitbankjes binnen de nieuwe bloemenperken aan weerskanten van de bushalte zouden komen. Maar dat blijkt niet het geval te zijn, de witte omheining van de bakken zijn bedoeld als zitplaats.


En waarom heeft het allemaal zolang geduurd? Omdat de hoeken van de bakken verkeerd waren opgemeten en gefabriceerd, er moesten eerst nieuwe ronde hoeken besteld worden...

Vlak voor de vakantie kreeg ondergetekende een mail van wijlen Jan Fré Boven:

Net ging ik even naar de Lidl. Er was een meneer druk bezig om foto's te maken van de betonelementen en hoe het nu aan ligt. In de werkvoorbereiding is iets niet helemaal goed gegaan. De betonnen elementen blijken groter dan de driehoek die van tegels is gelegd (daar moeten de betonnen elementen opgelegd worden). Vrijdag is men weggegaan zonder het af te maken. En nu wordt gekeken wie het fout heeft gedaan?!?!.
En dan te bedenken dat we in een digitaal tijdperk leven waarbij het haast onmogelijk is om een fout te maken van zo'n 30 cm. Maar ja, hartafmetingen of buitenwerkse afmetingen zijn natuurlijk verschillend. En als de hartafmeting als buitenwerks opvoert: ja, dan gaat het fout en past het niet. Ik denk dat dit is gebeurd.
De technicus met verstand van dingen is helaas niet meer, zie berichtgeving van de afgelopen dagen. Omdat m'n steun en toeverlaat wat betreft de aardbevingsschade in Beijum niet meer is, start Beijumnieuws om 18.00 uur vooraleerst een andere wekelijkse serie.

Geen opmerkingen: