donderdag 29 september 2016

D'66 GAAT IN GESPREK MET BEIJUMERS


De tijd dat de stad Groninger politiek wijkraden en wijkclubs als aanspreekpunt gebruikt ligt meer en meer achter ons. Ruim een jaar geleden publiceerde Beijumnieuws een bericht over de ontwikkeling dat volksvertegenwoordigers van verschillende partijen steeds meer de wijken intrekken om hun oor te luister te leggen bij burgers. Zie nog eens dit bericht

D'66 trekt deze lijn aanstaande zaterdag door. Beijumers worden uitgenodigd om aanstaande zaterdag bij Winkelcentrum Beijum met mensen van deze liberale partij in gesprek te gaan over hun wijk. Wat is er leuk aan Beijum? Wat kan er verbeterd worden?

D'66 Groningen stuurde gisteren onderstaande mededeling op:


Op zaterdag 1 oktober zal D66 in gesprek gaan met inwoners van de Groningse wijk Beijum. Een delegatie van de Democraten zal op zaterdagmiddag aanwezig zijn in Winkelcentrum Beijum West. D66 Groningen nodigt wijkbewoners uit om langs te komen en het gesprek aan te gaan over hun eigen straat, buurt en wijk.

66D66-gemeenteraadslid Koosje van Doesen is de afgelopen twee jaar veel in de wijk te vinden. “Als raadslid heeft Beijum mijn aandacht. Ik ben veel bij bijeenkomsten in de buurt en probeer waar mogelijk met bewoners in gesprek te gaan. Ik ben vooral onder de indruk van de energie in de wijk.”


“We horen graag van de bewoners waarom ze het fijn wonen vinden in Beijum. Maar natuurlijk zijn juist ideeën over hoe het nog beter kan meer dan welkom”, zegt Arend Jan Wonink van D66 Groningen, “We vinden het belangrijk dat politiek niet alleen achter de muren van het stadhuis bedreven wordt. Juist op straat moet het gesprek gaan over wat er beter kan”.

In gesprek met
In het hele land gaan leden, volksvertegenwoordigers en bestuurders aanstaande zaterdag de straat op om in gesprek te gaan met mensen op straat. “D66 heeft duidelijke ideeën over hoe het verder moet met Nederland. Maar we zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën, naar nieuwe mogelijkheden. Daarom gaan we vandaag in heel Nederland het gesprek aan. En in Groningen dus in Beijum”, zegt Van Doesen.


D66 is met negen raadszetels momenteel de grootste politieke partij in de Groningse gemeenteraad. Ook het aantal leden van de politieke partij in de stad groeit gestaag. In Beijum stemmen steeds meer kiezers op D66. De Democraten staan herkenbaar aan hun witte jassen zaterdag vanaf 14:00 uur in het Winkelcentrum Beijum West.

Het staat álle politieke partijen vrij om mededelingen of informatie op te sturen wat betrekking op Beijum heeft.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Daar hebben we weer zo'n poppenkastclubje dat ons wijs komt maken dat de burger nog invloed zou hebben op besluitvorming. Gelukkig krijgen de mensen het spel door en gaan steeds minder mensen stemmen. Heeft iedereen de mand met rotte tomaten klaar staan ?

Kees Huizenga zei

Ik zal er zaterdag proberen te zijn. In het Winkelcentrum Beijum (zonder de toevoeging "West").

De politieke partij D66 had vroeger de naam D'66. Die komma duidt op het jaar van ontstaan van de Democraten66, namelijk 1966.

Heel belangrijk zijn volgens mij de volgende onderwerpen:

1. rondzwervend huishoudelijk afval. Omdat fors betaald moet worden voor het ophalen van grof vuil op afspraak (€ 47 per kubieke meter). Het mogelijk nieuwe ophaalsysteem van grof vuil wordt DIFTAR genoemd, waarbij de bewoners moeten betalen voor de hoeveelheid aangeboden grof vuil (per kg). Ook dit systeem zal de verrommeling en de verloedering van de stad doen toenemen. Omdat onder DIFTAR veel vuilnis illegaal zal worden gestort. Wellicht kan D66 zich uitspreken tegen DIFTAR;

2. het vervoer in de stad voor mensen met een handicap. Straten moeten meer aangepast worden aan personen met een scootmobiel. Er moet een onderzoek gedaan worden naar knelpunten en gevaarlijke situaties;

3. de openbare ruimte moet beter onderhouden worden. Dus geen "verruiging" (als dekmantel om te bezuinigen), maar beter maaien en snoeien;

4. bij de verkeerspolitie moet aangedrongen op reguliere snelheidscontroles en fietsers moeten meer bekeurd worden voor het rijden zonder licht en het fietsen met bediening van een tablet of een app;

5. de noodzaak om meer heerdcomités in Beijum actief te laten zijn. Mede in het kader van het bestrijden van de eenzaamheid. Mogelijk in samenwerking met Humanitas en Wij Beijum. Dit moet uiteraard ook uit de wijk komen. Het gaat om publieke agendavorming en thematisering.

Anoniem zei

Laat je niet gek maken, er bestaat geen democratie.

Kees Huizenga zei

Ja, volgens de PVV is alles nep. Met als prachtig symbool het nephaar/kunsthaar van Geert Wilders.

Anoniem zei

Geert Wilders is een hybride. Het betreft nl een Indo met Germaans haar-dna.

Anoniem zei

D 66 heeft het momenteel veel te druk met ontuchtplegen en in de bak zitten.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/09/en_nu_voorhuid.html

Kees Huizenga zei

In mijn reactie van gisteren vergat ik dat het verkeerskundig wijkonderzoek voor mensen met een fysieke beperking zich ook dient te richten op mensen die met een rollator of met een wandelstok lopen.

Enkele jaren geleden, in 2009 of 2010, heb ik dit voorstel aan de BOB gedaan. Ter attentie van mevrouw R. Arkema, die toen bestuurslid van de BOB was. Met dit voorstel is niets gedaan, hoewel mevrouw Arkema er positief tegenover stond. De werkgroep Ouderen in Beijum (WOB) zou worden benaderd. Verder nooit meer iets gehoord...

Anoniem zei

Jammer dat Huizenga zoveel goedbedoelde energie verspilt aan de democratie illusie.

Anoniem zei

Wanneer Huizenga van het volgende kennis zou nemen, zal hij nooit meer een stemhokje van binnen willen zien.
http://www.ninefornews.nl/door-dit-onthullende-boek-keren-mensen-de-mainstream-media-massaal-de-rug-toe/