donderdag 8 september 2016

ZAL BEIJUM ZATERDAG GAAN BRUISEN?


Aan de bezorger die we op bovenstaande afbeelding zien zal het niet liggen, de glossy's zullen trouw door hem in elke brievenbus zijn gestopt (ook bij Ja-Nee of Nee-Nee stickers). Als het goed is moet elke Beijumer woning momenteel een Bruisend Beijum-magazine in de bus hebben gekregen(foto is van gistermiddag).

Daarnaast staan er aankondigingsborden langs de wijkring en zijn plakkaten op de ramen van Winkelcentrum Beijum geplakt. Dat er aanstaande zaterdag een editie van Bruisend Beijum gaat plaatsvinden staat verder ook op wijkwebsites gepubliceerd, zoals onlangs op Beijumnieuws. Wie het nou nog niet weet in de wijk....

De hoeveelheid aan reclame voor de 'Uitmarkt' van Beijum, via de glossy, flyers, borden langs de straat, op websites, etc., komt wat overdreven over. To much.

Het doet de Beijumblogger een beetje denken aan het SamenLoop voor Hoop-spektakel van afgelopen voorjaar. Prima evenement, veel inzet, geweldige deelnemers en vrijwilligers, niks mis mee, alleen....de wijk liep er niet voor uit. De opkomst viel zwaar tegen.

Tijdens de afgelopen edities van Bruisend Beijum had ondergetekende stellig de indruk dat het vaak dezelfde mensen waren die op het festijn afkwamen. De wijk, tussen de 13.000 en 14.000 inwoners, liep er ook keer op keer niet voor uit.

Bruisen is iets wat spontaan uit mensen moet komen, een opwellend enthousiasme, individueel en/of in groepsverband. Ja! Daar willen we bij zijn!

De hoeveelheid aan reclame via aankondigingen en glossy's lijkt een succesvolle bruispartij te mo├ęten bewerkstelligen. Maar moeten werkt natuurlijk niet, Beijumers hebben zin in het festijn of niet. Goede wijn behoeft toch geen krans (of veel reclame en promotie)? Duwen heeft geen zin.

(Neemt niet weg dat de blogger hoopt dat Bruisend Beijum een succes wordt. De hele wijk gaat natuurlijk niet bruisen, laat er pakweg 10 % van de inwoners (1400 is wel erg veel...) naar de verschillende locaties (buurthuizen en voormalig Amkemakoepel) komen, en je hebt een paar plekken in de wijk waar het heel gezellig kan gaan worden).

2 opmerkingen:

Kontel zei

Beetje raar om ook de nee nee te doen. Ik ben hier niet van gediend! En daarom ligt ie in de papierbak!

Anoniem zei

Duur blad vol met activiteiten die het hele jaar veranderen. Niet meer doen volgend jaar zonde van het geld beland bij veel bewoners in de papierbak