donderdag 8 september 2016

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (2)


Hoog oplopende bomen die eindigen met een punt. Beneden een halve meter kale stam maar wel weer omringd door een soort van groen hegje/perkje.

Wat een aparte bomenrij staat er aan weerszijde van de Belageweg in de Hunze, vanaf de grote centrale speelplaats richting aangrenzende wijk Van Starkenborgh.

Wat een ordelijkheid, wat keurig netjes ziet het er allemaal uit. Dat kan negatief opgevat worden, saai en burgerlijk etc., maar het heeft ook iets ruimtelijk en aantrekkelijk. Zo helemaal geen Beijum, de wijk waarin het zo gezellig rommelig, frommelig en chaotisch kan zijn. Zal het er mee te maken hebben dat er in de Hunze geen huurwoningen staan? In Beijum heeft de blogger ook stellig het idee dat in gedeeltes waar koopwoningen staan in het algemeen meer zorg en onderhoud voor de directe leefomgeving is.

Plein Oost krijgt sinds jaar en dag in december altijd een kerstboom midden op het plein. In De Hunze staan er met een beetje fantasie heel veel. Het kan een idee zijn (bewonersorganisatie BHS?) om de bomen die we op de foto zien in december vol lichtjes, slingers, nep-sneeuw en kerstengeltjes te hangen.

Wat een sfeer zal dat geven tijdens de donkerste dagen van het jaar. The most wonderful time of the year in the most wonderful street of The Hunze.

1 opmerking:

Anoniem zei

De bomen groeiden vele jaren geleden breeduit, zodanig dat het verkeer (bussen, vrachtwagens) er last van hadden. De bomen zijn toen 'gekandelaberd'. Klemtoon op de tweede a. Wat dat is? Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Kandelaberen.
Dat zag er aanvankelijk erg lelijk uit, metershoge kale stammen met wat zijstompjes en in de top nog een klein toefje groen. Maar uiteindelijk kreeg de straat er iets heel moois voor terug.

Hans