woensdag 14 september 2016

TOCH MAAR EVEN NAAR HET ZILVERMEER


Blauwalg of niet, we hebben een prachtige zwemplas in onze achtertuin. Het was gisteren eind van de middag zo heet en drukkend dat ondergetekende even naar naar het Zilvermeer, de Kardingeplas voor anderen, fietste om verkoeling te zoeken.

Wat was het water aangenaam koel, het voelde alsof er een koude onderstroom onder een iets warmere bovenlaag was. Daar werd de Beijumblogger weer mens van, het is net alsof tropische temperaturen wat verstrooid en afwezig maken, alsof alle zintuigen wat minder helder functioneren evenals als dat de hersenen trager lijken te draaien.

Na een kwartiertje zwemmen ging de blogger even op het stukje gras zitten dat naar boven loopt, richting het fietspad. Even nagenieten. Hij zag een twaalftal mensen van de toegift van zomer 2016 genieten.

Bovenste foto is op dat moment gemaakt (rechts).

Het verkoelde lichaam van ondergetekende kwam weer op temperatuur en hij overwoog nog een duik. Maar dat kwam er niet van, druk druk druk.

De zomervakantie is voorbij, maar tijdens de heersende tropische periode is een fietstochtje van amper vijf minuten naar de plas een echte mini-vakantie.

Geen opmerkingen: