vrijdag 16 september 2016

SCHAATSSELECTIE TRAINDE IN DE HITTE IN KARDINGE

 "We trainen wekelijks in Kardinge om de conditie voor het komend schaatsseizoen op op peil te houden."

Het leek vanuit de verte wel een stel sprinkhanen die zich raar opspringend voortbewoog. Even daarna bogen ze allemaal door de knieën, handen op de rug en ruggen helemaal naar voren gebogen.

De Beijumblogger ging afgelopen woensdag eind van de middag een verkoelende duik in het Zilvermeer nemen. Maar daar vlakbij, wat ziet dat er raar uit uit. Even heenlopen en foto's maken.

Een zevental sportievelingen werkte zich in het zweet (dat lukte aardig, tropisch als het was) terwijl ze begeleid en gefilmd werden door twee mannen.

Heren, wat zijn we hier aan het doen en wie zijn dit? "Dit zijn de schaatsers van KNSB Groningen-Drenthe selectie A en neo's, ze zijn aan het trainen."

Onder de droogschaatsers deden een paar al klinkende namen mee, zoals Jordy Sanders, ook wel de Ijskoning genoemd. Zwetend en rood aangelopen stelde hij zich even voor op de video die beneden is te zien. Zien we de winterhelden van de toekomst in beeld?

In de video zijn een paar prachtige slow-motion beelden van Prinsproduction gemonteerd door iemand die tijdens het bezoekje van de blogger aan het filmen was. Met dank daarvoor.
https://www.facebook.com/KNSB-Groningen-Drenthe-selectie-A-en-neos-861464313982223/

Onderstaande video zal aanstaande zondagavond en nacht ook om het uur op OOG-TV worden vertoond.

Geen opmerkingen: