woensdag 28 september 2016

RADARPAAL GEPLAATST OP NOORDELIJKE WIJKRING (Amkemaheerd)


De teller staat op de foto maar op 16 km/uur, dat heeft te maken met het feit dat de Beijumblogger zachtjes reed om even een foto te maken. Maar op dit stuk noordelijke wijkring, ter hoogte van de Jaltada- en Edzemaheerd wordt met gemak 70, 80 km/uur gehaald. In juni knalde hier een auto over de kop i.v.m. een te hoge snelheid.

Lezer Bert mailde vanmiddag: 

Naar aanleiding van eerdere berichtgevingen op Beijumnieuws over de onveiligheid (hoge snelheid/inhaalacties) van de hoek Edzemaheerd/Jaltadaheerd kan ik je mededelen dat er nu ter hoogte van deze kruising een radarpaal is geplaatst. 
Frappant aan dit verhaal is dat de gemeente dit stuk betiteld als "een weg waar niet structureel te hard kan worden gereden door de wijze van weginrichting", maar er wel een radarpaal plaatst. Hoe dan ook....blij dat de gemeente deze paal heeft geplaatst en hopelijk de weggebruikers meer bewust maakt van hun snelheid. Als het weggedrag hierdoor ook nog eens verandert, is mijn doel bereikt. 

Lees ook de door Bert geplaatste reactie onder het bericht van 25 juni.

De blogger heeft er een hard hoofd over in of dit bord de notoire snelheidsduivel tot inzicht gaat manen. Kan het juist niet uitdagen om er een wedstrijdje van te maken hoe hoog je de teller kan krijgen?
ZIE DE POLL LINKSBOVEN!!

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Niet alleen een aanduiding snelheid gelijk bij overtreden flits en dan 20 meter verder pats dit is het boetebedrag binnenkort op de mat wedden dat snelheid gaat dalen als idioten rijden ze daar vaak verbaasd dat daar niet meer ongelukken gebeuren.

Anoniem zei

Op de Emingaheerd word er door motoren en auto"s soms nog wel harder gereden dan 70/80,ook bij de oversteekplaats Emingaheerd /Munterheerd /Bentismaheerd .
Als hier op dat moment iemand oversteekt(zit bocht in de weg) dan wil ik niet zien wat er dan met die persoon gebeurd.
Al meerdere klachten bij politie neergelegd maar word niet aan gedaan terwijl hier ontzettend veel ouders met kinderen oversteken die naar school gaan .

Anoniem zei

Hoi Allemaal
ik heb die paal ook zien staan maar de auto's gaan er nog steeds hard door hoor. Zet er een flitspaal neer met boetes dat heeft meer effect dan dit.
sommige mensen vinden het huist leuk om te weten hoe hard ze hebben gereden.
maar er zitten geen consequenties aanvast
Dus gewoon dikke boete laten betalen gaan ze op den duur zelf wel zachter rijden. En dan niet paar euro boete nee dikke boetes
en waar ze daar ook op moeten letten
want ik zie het heel vaak dat brommers met gele kenteken op het fietspad rijden en met blauwe kenteken op de weg rijden
en heel raar er rijden ook heel vaak fietsers op de weg ipv het fietspad.
Doe daar ook wat aan. Dat is helemaal om ongelukken te krijgen.

Anoniem zei

Zou je alleen maar een snelheidsregistratie van 2 cijfers kunnen halen of zou zelfs eentje van 3 cijfers mogelijk zijn ???? hi hi hi hi......

Anoniem zei

nu kan ik kijken hoe hard ik kan zal die verder dan 99 gaan?

Anoniem zei

Ja ja, wij hadden gisteravond 132 km op de teller van de motor. Wel direkt afremmen bij de Scheltema en Fultsema want anders vlieg je uit de bocht.

Anoniem zei

Jammer dat je dit dan nog kunt schrijven. Zulke types moeten eigenlijk keihard onderuit gaan.

Anoniem zei

Alleen angstige bejaarden in een 3-wiel-scooter maken brokken en krijgen de asfaltklap des doods.

Anoniem zei

Mooi dat iedereen weet dat hier hard gereden wordt, letten de fietsers en voetgangers beter op en steken niet als kip zonder kop zomaar de weg over :)

Anoniem zei

Het zal je kind maar zijn die geschept wordt door zo'n stoer persoon die denkt dat je overal gemiddeld 70 a 80 denkt te moeten rijden op de wijkring. De paal stond vanmorgen trouwens uit. Batterijen leeg of zou die al gesloopt zijn door het verbond der aso-rijders?

Anoniem zei

Wie op zo'n paal kijkt hoe hard ie rijdt, weet vermoedelijk niet wat er zoal op z'n dashboard te zien is.