woensdag 7 september 2016

KRINGLOOPWINKEL BEIJUM ZATERDAG OPEN (Bruisend Beijum)De kringloopwinkel van Beijum, de nieuwe aanwinst aan de Claremaheerd, nabij Plein Oost, doet komende zaterdag mee met Bruisend Beijum. Wijkwethouder Gijsbertsen gaat de winkel die dag officieel openen.* (zie update)

Of het die dag, en de periode erna, daadwerkelijk gaat bruisen in en rond de voormalige videotheek moet nog blijken. In elk geval geeft het levendigheid in de Claremaheerd.

De Beijumblogger ging er gisteren tegen het middaguur even sfeerproeven. Het personeel had zo te zien even middag-schaft. Er zaten zes dames in het middelste gedeelte van de winkel te kletsen. Nadat de blogger een foto van een kledingrek met daarachter een paskamer had gemaakt, zie links, kreeg hij ongevraagd kledingadvies van een der dames. Dat ging van 'broek optrekken, shirt in de broek doen en ander schoeisel aandoen.' Heel attent van de verkoopsters/medewerksters.  Een beetje bezoekende heren de kleding-maat nemen. Daar heb je wat aan.

Aan de andere pauze-tafel heerste een rustiger sfeer, geen wonder daar zaten drie mannen, hier geen vrouwen-gekwebbel maar kalme gespreksstof. Een verademing.

Alle gekheid op een stokje, het is de moeite waard om aanstaande zaterdag even een kijkje in de kringloopwinkel te nemen (ervoor of daarna kan natuurlijk ook).
Een der dames: "We zorgen zaterdag ook voor gebak en wat te drinken."

* Update 11:03 uur; Stadsdeelcoördinator Ruud van Erp mailde net dat de officiele opening zaterdag NIET doorgaat:

De officiële opening van de oude videotheek is uitgesteld. De datum wordt 2 november om 15.00 uur
Reden: niet iedereen kan er zaterdag zijn.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Op 20 juli 2016 had ik een aardig en ongepland gesprek met de heer René Paulissen van Wij Beijum in het gebouw van de oude Doefmat. Hij deelde mij mede dat Ruud van Erp geen stadsdeelcoördinator meer is van Stadsdeel Oost (voorheen Noorddijk). Ruud is volgens zijn zeggen "gebiedsmanager van Beijum" en zit als zodanig in het "gebiedsteam van Wij Beijum". Met medebeslissingsrecht.

Er is ook een gebiedsteam van Wij Lewenborg e.o. met een andere gebiedsmanager. Volgens René Paulissen.

Het lijkt me verstandig toe dat Ruud van Erp mededeelt of hij formeel nog stadsdeelcoördinator van stadsdeel Oost is, inclusief Meerstad.

Vertelde directeur René Paulissen van Wij Beijum de waarheid of ligt het wat genuanceerder?

Het gaat om correcte beeldvorming en goede PR.