zaterdag 24 september 2016

BURENDAG IN DE FOSSEMAHEERD (Welkomsborden Jaltadaheerd)


In een paar woonheerden van Beijum wordt vandaag en morgen Burendag gevierd. De naam zegt het al, het is een dag waarop buren elkaar kunnen ontmoeten en verbindend met elkaar bezig kunnen zijn. Hallo buren.

Foto's boven, links en beneden zijn vanmiddag tegen half twee gemaakt. De Fossemaheerd heeft eigenlijk geen burendag nodig, de saamhorigheid is rond het centrale speelveldje altijd al  bijzonder hoog, maar het mooie weer in combinatie met de landelijk georganiseerde themadag stimuleert om toch ook vandaag gezellig samen te komen.

Foto boven, alleen een Burendag voor volwassenen is niks, daar horen kinderen bij. Foto links, de Moeder van de Fossemaheerd (Swannie!) komt met koffie e.d. aangelopen. Foto beneden, de Fossema-kids hebben lakens beschilderd met Burendag-teksten.

Foto rechts is een half uur eerder aan de andere kant van de wijk genomen. Vanaf de noordelijke wijkring, Amkemaheerd, worden fietsers, wandelaars en automobilisten verwelkomd in de Jaltadaheerd. Met dank aan Bianca en de Kringloopwinkel

(Als het goed is wordt in de Fossemaheerd eind van de middag een nieuw bankje in elkaar gezet en gebeurd er ook nog iets in de Boelemaheerd. Wellicht volgt vandaag nog een blogbericht over Burendag)


Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar vieren we Burendag op 24 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. https://www.burendag.nl/Geen opmerkingen: