maandag 12 september 2016

EEN GEVAARLIJKE ONOVERZICHTELIJKE KNIK IN DE BEIJUMERWEG

Levensgevaarlijk om hier naast elkaar te fietsen...

"Ik fietste richting de stad, maar in de bocht kwam ik in botsing met tegenliggers. Ik lag enige tijd bewusteloos op het fietspad en ben daarna op eigen kracht naar het ziekenhuis gekomen. De bewuste tegenligger waarmee ik botste heeft nooit wat van zich laten horen."

Beijumse Doris toont de afbeelding van haar gekneusde en geschaafde rechterarm. Zie afbeelding. "Gelukkig had ik niks aan mijn hoofd maar verder had ik veel zere en gekneusde plekken over de rest van mijn lichaam.


De bocht in de Beijumerweg waar ze de bewuste dag doorheen fietste is een behoorlijk onoverzichtelijke. Zie afbeeldingen, van beide kanten genomen. Praktisch ter hoogte van de Appelhof.

In de bocht is een doorgetrokken streep van ongeveer vijf meter lang getrokken. In het donker zie je die amper, bezorg-brommers scheuren er vaak met levensgevaarlijke snelheid voorbij. Met z'n tweeën naast elkaar fietsen en tegelijkertijd aan een kant van de streep blijven gaat niet. Zie bovenstaande afbeelding. Doris: "Ik botste ook met iemand die naast een andere fietser reed. Het kan hier nog een keer goed mis gaan."
Afbeelding rechts, een mijnheer met koptelefoon op rijdt richting Bottemaheerd/Winkelcentrum. Door de koptelefoon zal hij een tegemoetkomende brommer niet kunnen horen.

Doris, vertel je verhaal.

Op woensdag 27 juli s'middags om 14.30 heb ik het ongeluk gehad. Was even buiten bewustzijn. ..ben nog naar het ziekenhuis gefietst met veel pijn..om op visite te gaan bij een vriendin. Ben daar al wat geholpen door een verpleegkundige. ..ben door mijn dochter naar huis gebracht. ..om 00.15 was de pijn zo erg dat ik met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht werd.ook.ivm mijn hart...naar veel foto's hebben ze vastgesteld dat alles zwaar gekneusd was, en mocht ik met sterke pijnstillers naar huis...het is nu 6 weken geleden en nog steeds niet helemaal genezen. Op die plek kun je echt niet met z'n tweeën naast elkaar fietsen.

Hebben meer mensen vervelende ervaringen op dit stukje Beijumerweg? Beijumnieuws@ziggo.nl

4 opmerkingen:

Ard zei

Geen vervelende ervaringen,maar ben op de hoogte met deze bocht.Als ik er langs moet pas ik mijn snelheid aan en fiets uiterst rechts.
Er zijn trouwens wel meer van dit soort passages in Beijum.

Anoniem zei

Die bocht is ook levens gevaarlijk en de haag van de bewoners mag ook niet hoger zijn dan 2 meter !!!
Veel sterkte gewenst en gewoon de gemeente bellen en er over klagen.

Anoniem zei

Een paar verkeerslichtjes geplaatst en het is opgelost.

Anoniem zei

Een spiegel aan de buitenkant van de bocht zou nog wat kunnen helpen daar, maar of dat heel blijft in Beijum?