woensdag 14 september 2016

GASLUCHT BIJ DE HEERDSTEE, SCHOOL ONTRUIMD


"Ik dacht ik ga er toch maar even heen, voordat je het weet slaan de vlammen uit het dak. Maar gelukkig zijn de kinderen veilig ondergebracht."

De sfeer rond basisschool de Heerdstee is ontspannen, ook al is een een gedeelte van de straat voor de ingang afgezet. Vanochtend is er een gaslucht geconstateerd en er werd geen enkele risico genomen.
De school werd direct ontruimd.
Op de linker afbeelding zien we een groepje ouders met elkaar praten, rechts staan twee busjes van Enexis.
Op de bovenste afbeelding is de ontspannen sfeer goed afgebeeld, brandweerlieden zitten lekker in het zonnetje.

Ontspannen is het ook in de Boerderijum, zie foto rechts. De Boerderijum heeft de deuren voor de kinderen open gedaan, leerkrachten en leerlingen genieten van een dagje in de zon en in de speeltuin.

Een leerkracht: "Geweldig dat de Zijlen dit doet en dat we hier terecht kunnen."
Zo gauw er meer bekend is volgt een update.

Update 12.40 uur, zie foto beneden, de kinderen zijn terug en spelen weer op het schoolplein. Aan het einde van de ochtend is de school weer vrijgegeven en veilig verklaard. Het is de Beijumblogger nog onduidelijk of er daadwerkelijk gas is geconstateerd en/of een gaslek is aangetroffen.

Update 12.54 uur, een lezer meldt na met een aanwezige agent te hebben gesproken, dat er vlakbij de school een lek is geconstateerd i.v.m. graafwerkzaamheden. 
  1. Groningen: Leerlingen zijn op een veilige plek opgevangen. Wij ventileren de school en is onderweg om het lek te dichten.
  2. Bij werkzaamheden in de tuin van basisschool de Heerdstee in Groningen is een gasleiding geraakt. Uit voorzorg hebben we de school ontruimd.

Geen opmerkingen: