dinsdag 20 september 2016

BODEMONDERZOEK INNERSDIJK-TERREIN


 Gisterochtend is op het terrein waar ooit Innersdijk herbouwd zal worden bodemonderzoek gedaan. Her en der stonden minipaaltjes met een veelal rood vlaggetje erop, waarschijnlijk markeren ze de toekomstige buitenkant van het gebouw.

Zie foto's boven en links. Er stond een raar soort van blokachtige laadbak op een auto, er zaten ramen in de bak en daarboven op stak een soort van kachelpijp een meter de lucht in. Binnen zat een mannetje, maar die kwam niet aanspreekbaar over. Op de bak stond te lezen dat het een bedrijf uit Tolbert is die daar aan de gang was en/of is en er stond bij Raadgevend Ingenieurs.

Volgens de blogger moet het raadgevende zijn, maar daar zullen ingenieurs zich niet zo mee bezig houden.

Op de site van het ingenieursbureau staat dat ze zich bezighouden met geotechechnisch waterbodemonderzoek, geotechnisch laboratoriumonderzoek, geohydrologisch veldonderzoek en geomonitoring, oftewel een milieukundig bodem- en grondwateronderzoek..

Dat klinkt allemaal erg duur en doorgeleerd. En het zal wel ergens goed voor zijn, na vijf jaar braakliggen kan het terrein natuurlijk zomaar vervuild zijn of ongezond geworden.

De rechter afbeelding is een zoekplaatsje, er staan twee dunne stokjes met een oranje kleurtje in het gras.
Het voorspel van het nieuwe verpleeghuis dat in Beijum gebouwd gaat worden is begonnen. Het zal een duur grapje worden want ook ingenieurs verdienen graag een boterham.

De blogger zal de ontwikkelingen op en rond dit terrein nauwgezet proberen te volgen.

Geen opmerkingen: