vrijdag 30 september 2016

"VROEGER KONDEN MIJN GETINTE KINDEREN GEWOON VAN ZWARTE PIET GENIETEN"


Zwart en wit hebben samen lol om Zwarte Piet...
"De Zwarte Pieten-discussie is weer begonnen en mijn eigen getinte kinderen hebben er nu al last van. Vroeger hadden ze zoiets van 'leuk, ik wil ook Zwarte Piet zijn.' Nu wordt hun door witte Nederlanders gevraagd wat ze van Zwarte Piet vinden, het waren eerst gewone kinderen maar door deze discussie zijn ze opeens tot getinte kinderen verworden."

Een bezorgde moeder uit Beijum aan de lijn. "Discriminatie heeft in Beijum nooit een rol gespeeld maar nu moeten mijn kinderen zich verantwoorden, ze hebben altijd genoten van het sinterklaasfeest mét Zwarte Pieten. Vooral op school moet ze vaak vragen van medeleerlingen beantwoorden. Het trieste is dat deze discussie een scheidslijn tussen blank en getint voedt en stimuleert."

De Kinderombudsman van Nederland heeft vandaag bedacht dat Zwarte Piet in strijd is met het VN Kinderrechtenverdrag. Dat wordt niet in dank afgenomen.
Kindermishandeling, kindermisbruik en kindhuwelijken zijn waarschijnlijk thema's die moeilijk zijn te tackelen. Nee, neem Zwarte Piet....

De Beijumse moeder:"Wat een verschil met vroeger toen mijn kinderen nog gewoon van Sinterklaas en zwarte Piet konden genieten, ik vind dit heel pijnlijk terwijl Beijum normaal gesproken zo'n fijne multiculturele wijk is waar mijn kinderen gewoon geaccepteerd worden en er een fijne jeugd hebben."

Foto, volwassenen én kinderen vierden Sinterklaas en zwarte Piet in Winkelcentrum Beijum (groot gedeelte van de Zwarte Pieten hebben van zichzelf een donkere huidskleur). Zie ook dit bericht, zwart en zwart genieten van Zwarte Piet.
In 2014 werd dit Beijumnieuws-bericht landelijk nieuws.
Vorig jaar arriveerde Sinterklaas moederziel alleen op Plein Oost te Beijum..., zie hier

Er zijn zwarte mensen in Beijum die zich doodergeren aan deze discussie. "Stop met zeuren al zou Zwarte Piet racistisch zijn'...., aldus deze zwarte Beijumer.
En zelfverklaarde Trotse neger van Groningen, Bryan, breekt ook een lans voor Zwarte Piet, zie nog eens hier

De getinte kinderen van de Beijumse moeder hebben te lijden onder een discussie die door volwassenen wordt gevoerd. "Mijn kinderen zijn opeens anders dan anderen. Ik vind dit echt heel pijnlijk."

6 opmerkingen:

Anoniem zei

We discrimineren al vanaf het moment dat we geboren worden. Discriminatie zoals de media over bericht en wat door veel groeperingen gebruikt wordt is sterk overtrokken, misschien wel dat deze discriminatie niet bestaat en verzonnen wordt om er zelf beter van te worden.

Anoniem zei

De Zwarte Piet-diskussie is vooral tijdverdrijf van en rebellieschopperij door duimendraaiende en uit hun neus etende ambtenaren + politici in stad- en provinciehuizen, parlement en fascistoïde onderafdelingen van de Verenigde Naties. Het gewone volk moet veel meer z'n eigen gang gaan, temeer omdat overheden geen enkele affiniteit meer hebben met wat er in de samenleving speelt. Politici en ambtenaren slepen zich graaiend, grabbelend en babbelend over Zwarte Piet en andere non-onderwerpen van lobbygroep naar wachtgeld en van wachtgeld naar afkoopsom en gouden handdruk.

Anoniem zei

De Groninger mevrouw helpt mee het Sinterklaasfeest nog verder kapot te maken

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/168369/Groningse-Kinderombudsman-wordt-met-dood-bedreigd-vanwege-Zwarte-Piet-opvatting

Anoniem zei


Voor het eerst Ombudspiet bij intocht Sinterklaas

Klachtenknecht moet discussie in goede banen leiden

30 september 2016 door Rudolf Julius

Bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis vaart er dit jaar voor het eerst een Ombudspiet mee. De nieuwe knecht van de Goedheiligman moet als onpartijdige klachtbehandelaar de zwartepietendiscussie in goede banen gaan leiden.

NTR-directeur Paul Römer hoopt dat de Ombudspiet erin slaagt de maatschappelijke discussie te kanaliseren: “Mensen die klachten hebben over het uiterlijk van de Pieten in hun gemeente of op hun school kunnen voortaan op één plek terecht, waardoor de discussie minder chaotisch verloopt. De Ombudspiet wordt een onafhankelijk college in de organisatie van Sinterklaas.”

Over de kleur van de Ombudspiet is nog discussie. Römer: “Maar daar komen we wel uit.

Anoniem zei

Het is inderdaad een mooie afleiding van de gevestigde orde om het niet over andere belangrijkere onderwerpen te hebben.

Natuurlijk is de pietendicussie gerelateerd aan het wrede koloniale verleden van Holland, de geroemde VOC-mentaliteit door Balkenende, die daarmee al blijk gaf dat de gevestigde orde alleen het belang van de macht en het kapitaal honoreert en de menselijkheid en interne waarde van geen belang acht.
Zolang de pijn van de verschillende volkeren blijft bestaan en uitbuiting , nu door multinationals, doorgaat zal de elite hun spel kunnen blijven spelen. Tot wij besluiten ons niet langer te laten verdelen en onszelf gaan zien als 1 mensheid op 1 aarde en 1 gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de toekomst van onze kinderen. Pas dan zal er verandering komen.
Iedereen is anders, voor sommigen is het gewoon een gezellig feest, anderen voelen de pijn van hun voorouders die als zwarte slaven van de blanke meester werden verhandeld. Dat kan allemaal. Het een bestaat naast het ander. Het probleem is dat er nooit een eind aan de uitbuiting is gekomen, niet van de mens, de menselijke waarde, of van de aarde en al het leven. En de mens die daartegen in opstand komt heeft voor mij gelijk.

Anoniem zei

Hallo allemaal. Mag ik me even voorstellen ? Mijn naam is Jacob Rothschild. Mijn familie is 500 triljoen dollar waard. Wij bezitten praktisch elke centrale bank in de wereld. Wij financierden beide kanten van elke oorlog sinds Napoleon. Wij bezitten jullie nieuws, de media, jullie olie en jullie regering. Waarschijnlijk heb je nog nooit van mij gehoord....
Hartelijke groet, Jacob R.