maandag 26 september 2016

MAANDAGOCHTEND (286)De laatste week van september 2016 balanceert tussen zomer en herfst. Nog nooit gaf een septembermaand zulke hoge temperaturen als dit jaar het geval is.

Normaal gesproken is augustus hooimaand. Zoals september ouderwets bekend staat als herfstmaand.
Oktober is wijnmaand. November slachtmaand. Dat zuigt de blogger allemaal niet uit z'n dikke duim, het zijn Oud Nederlandse Maandnamen, lees hier.

Zie afbeelding links, op de hoek voetbalvelden/Koerspad (Kardinge) liggen deze ochtend vier rollen gedroogd gras. Foto is gistermiddag reeds gemaakt, maar wie weet, bericht om middernacht geschreven, wordt het vandaag weer een stralende dag.

Foto boven is ook van gistermiddag. Zullen de senioren in de Amkemaflat onderhanden naar de herfst gaan verlangen? Geen zonnewering, en de zon blijft maar beuken. Wat is dat trouwens voor ding bovenop het dak? Beijumnieuws@ziggo.nl

Terzijde, het schijnt dat eind februari, aan het einde van de winter, mensen vaak echt naar het voorjaar verlangen, zou het kunnen zijn dat er momenteel mensen zijn die denken: laat het nou aub eens een keer herfst worden?

Het zal Blik allemaal z'n reet roesten. Zie afbeelding rechts, ergens in Beijum Zuid gemaakt. Honden kennen geen tijd, ze hebben immers geen 'mind' die, zoals bij mensen wel het geval is, de gedachten naar het verleden of de toekomst kunnen sturen. Honden kennen alleen maar hier en nu. En zelfs de woorden hier en nu zegt ze niks. Wat ziet Blik er trouwens lief uit, je krijgt toch de neiging als ongenode gast om de schutting-deur te openen om op zoek te gaan naar hem.

Tot slot, en zie afbeelding beneden, begon de Beijumblogger dit bericht met de opmerking dat september balanceert tussen zomer en herfst? Zo ziet het er in concreto uit (foto), half zomer half herfst. Een boom midden in de Froukemaheerd.

Een prettige week toegewenst. Neem niet teveel hooi op uw vork, verruim uw blik en geniet van de zomerherfst.

2 opmerkingen:

michel zei

augustus is oogstmaand en juli is hooimaand.

Anoniem zei

Nou ik heb last van hooikoorts en voor ons categorie mensen kan het niet gauw genoeg herfst worden hoor.