maandag 19 september 2016

BIANCA LAAT INGANGEN JALTADAHEERD VERFRAAIEN


De twee ingangen van de Jaltadaheerd krijgen binnenkort een feestelijk welkoms-bord. Op de foto zien we Beijumse Bianca Marulanda van wijkbeweging Sociale Long met haar twee kinderen. Ze is de bedenker van het plan. De mensen van de kringloopwinkel aan de Claremaheerd gaan de borden maken.


Bianca, vertel, wat is er loos?
"Een tijd geleden heb ik samen met een paar buren onze heerd ingeschreven bij het Oranjefonds. Je kan dan 450 euro krijgen om de heerd op te knappen maar dat moet dan wel  in het weekend gebeuren van de nationale burendag (23, 24, 25 september). Wij gaan op 23 september onze heerd aanpakken met een paar buren. Die 450 euro hebben we toegezegd gekregen en we gaan daar o.a. 2 welkomstborden van maken voor de Jaltadaheerd."
Hoe ga je dat aanpakken? Wie gaat die borden maken?
"Iemand tipte me dat het misschien wel een goed idee was om handige de mensen van de nieuwe kringloopwinkel, die ook binnengekomen spullen opknappen voor verkoop, misschien wel genegen zouden zijn om de borden te maken. En dat willen! Fantastisch! Ik zorg voor het materiaal en zij gaan de borden maken. Wat een mooie samenwerking in Beijum! Kom je een foto maken als ze er staan?"
Dat staat.
Wat zou het mooi zijn als bij alle (fiets)ingangen van de wijk een mooi gekleurd welkomsbord zou staan waarop BEIJUM  staat geschreven.
Het staat zo mooi uitnodigend, zie ook dit welkomsbord bij de ingang van de Kremersheerd.

Update 12.13 uur, de mensen van de kringloopwinkel zijn er mee bezig! Zie afbeelding recht, er staat al WELKOM op een bord.

Geen opmerkingen: