dinsdag 27 september 2016

UIT DE OUDE DOOS (299)


 Of de door Hilda Hofstra gemaakte foto's die we zien op één dag zijn  gemaakt, en tot dezelfde festiviteiten behoren, zou de Beijumblogger niet kunnen zeggen.

Foto's links en rechts zijn waarschijnlijk bij het voetbalveld in de Fultsemaheerd gemaakt. Was het een zeskamp? De blogger herinnert zich eerder foto's van een zeskamp te hebben gepubliceerd, wellicht stammen alle foto's uit het begin van deze eeuw.


Tot vervelens toe nog een keer, Beijum en Plein Oost moesten toentertijd bruisen. Attributen, zoals melkbussen en opblaasbare gevallen waar water doorheen stroomde, het kon allemaal, de subsidiepot liep destijds over. Waarschijnlijk horen de bovenste en linker foto wel bij elkaar.

Zie bovenste foto, een omstander stond met een Edah-tas toe te kijken hoe een deelneemster door het water zoeft. Zo komen we bij de winkel waar tegenwoordig de Aldi is gehuisvest, Beijumers weten, in de hoek op Plein Oost.

Zo komen we op de rechter afbeelding, die is duidelijk niet op dezelfde dag gemaakt, het was Valentijnsdag, 14 februari. Zie het Valentijnshart achter de verkopende dames. Foto is vrij zeker in het voorportaal van genoemde winkel gemaakt. Er zat eerst een Golff-winkel, daarna een Edah en ook nog een Konmar (paraplu-actie) winkel.

Geen opmerkingen: