dinsdag 20 september 2016

WATERSPORT IN HET KANAAL BIJ DE KORREBRUG

 
Waarom is er eigenlijk geen aanlegplak langs het van Starkenborgh-kanaal ter hoogte van de Korrewegbrug? Dacht de blogger toen hij onlangs een man veel moeite zag doen om vanaf een hoge kade afdalend naar het water in zijn kano te stappen.

Zie foto's. Het was een warme zonnige dag (onlangs) en een beetje verkoeling zoeken in of op het water lag die dag voor de hand.

Ondergetekende kwam vanuit De Hunze aanfietsen en zag een wit busje op het gras langs het kanaal staan, zie afbeelding links. Er lag een soort kano op het gras met een dame er naast.

Daar kwam een man aangelopen, hij liep met de kano naar het water en liet hem er in zakken. Nu kwam het spannendste, de kano mocht natuurlijk niet wegdrijven en de man zette voorzichtig een voet in het bootje, nog een ernaast, hij stond even rechtop in de kano, hield zich aan de kade vast en .....bleef staan.

Verhip, het was helemaal geen kano. Het lijkt op een soort van surfplank waar je al staand op kan peddelen.

Zie foto beneden, het lijkt bij nader inzien alsof de man maar één 'peddel' bij zich had, een soort van punterstok. Zou je kunnen surfen op het Van Starkenborgh-kanaal? De Beijumblogger heeft er geen verstand van, volgens hem moet er dan meer stroming staan.

Hoe het ook zij, laten we de watersport op hét kanaal tussen Stad en Beijum stimuleren. Aanlegplekjes, kanoverhuur, roeiboten. De sportieveling op de foto heeft het goede voorbeeld gegeven.

1 opmerking:

Truus zei

Dat heet suppen Johan. Google maar eens.