donderdag 29 september 2016

HONDENPAALTJES IN BEIJUM VOLDOEN AMPER MEER


Een aantal jaren geleden werden ze ingevoerd door toenmalig wethouder Visser. Waar mogen honden vrij rondlopen en waar niet? Overal in het landschap van Beijum werden ze neergezet, paaltjes met een zwart hondje erop en met de tekst dat er los gelopen mocht worden.

Het is nooit goed gekomen met de paaltjes. Her en der zijn ze aan het verrotten. Of ze worden kapot gemaakt door waarschijnlijk hondenbezitters die het (in hun ogen) betuttelbeleid niet zien zitten.
HondVriendelijk Groningen wees de gemeente in 2012 terecht, er stonden paaltjes op plekken waar ze niet thuishoorden. De paaltjes werden verwijderd..., zie dit bericht

Foto boven, een Beijumer heeft een hondenpaaltje versierd met een bloem. Op de linker afbeelding is het zwarte hondje verdwenen door de tekening nog zwarter te maken. Rechts, de witte schild met tekst is gehalveerd en daarom onleesbaar gemaakt.

Er zit iets hypocriet in het hondenbeleid van de gemeente Groningen. Tot 2015 waren er regelmatig ernstige aanvaringen tussen BOA's en Beijumer hondenbezitters. Het ging er soms agressief aan toe, zie dit bericht

Een ex-BOA vertrouwde de Beijumblogger onlangs toe dat "de razzia's op hondenbezitters" voorbij is. "De gemeente Groningen kreeg altijd een deel van de boete die betaald moest worden bij overtredingen. Dat is niet meer, en daarom wordt er nu ook zelden of nooit meer gehandhaafd op honden-gebied."

Fraai is dat, het hoofddoel van handhaving was destijds niet veiligheid. Maar geld. Hoe duur zullen de paaltjes destijds wel niet gekost hebben. En hebben ze nog wel een functie?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

De hondenpaaltjes zijn vooral vernield door omwonenden van een uitrengebied. Kennelijk hebben ze de pest in dat hun direkte woonomgeving daarvoor is aangewezen. Het is in ieder geval duidelijk dat het niet werkt, van welke kant er dan ook maar wordt gesaboteerd. Tuurlijk was het alleen maar een maatregel van enkele dierenhaters op het stadhuis die een slaatje wilden slaan uit de diversiteit aan meningen bij het volk.

Anoniem zei

O wee beste blogger : een paaltje is duur of kost veel. U maakt zich schuldig aan een stijlfout genaamd contaminatie. Mocht het niet duidelijk zijn, dan zal ik u wel 's even optelefoneren om u bijv. een sigaar uit eigen doos aan te presenteren... :-)

Ard zei

De blogger is aktief betreffende onderwerpen
Voor ieder onderdeel zijn er wel verhaaltjes
Van verslagen van de feesten op de heerden
Tot verloedering van de hondenpispaaltjes.