dinsdag 13 september 2016

DRIE DAMES TE PAARD VANUIT KARDINGE NAAR BEIJUM
"Nee hoor, we lopen niet met ze door de Kardingeplas en ook ruimen we de eventuele keutels op."

Drie jonge dames trokken een paar dagen geleden vanuit Kardinge naar Beijum. Ze waren op doorreis, op weg naar de stal: "We brengen ze terug naar de manege." Niet gevraagd, maar de blogger schat in dat de manege ergens in de richting van Zuid- of Noordwolde ligt.

Zie linker afbeelding, daar kwamen de dames te paard aangelopen. Toch niet helemaal, de achterste dame liep naast haar paard.
Waarom is dat? "Och, hij doet een beetje moeilijk."
Altijd leuk, iemand die niet in de pas wil lopen, buitenbeentjes onder de mensen zijn vaak ook interessanter dan de doorsnee types.

Het leek alsof het paard zelfs niet op de foto wilde, zo eigenwijs deed ie. Bij dwarse mensen wordt wel eens gezegd 'er zit een kop op.' Dat kon voor dit paard ook wel eens gelden, al schijn je bij paarden niet van een kop en poten te mogen spreken, want edele dieren.

De dames, de Beijumblogger ziet zelden heren te paard door of om de wijk rijden, zijn van het fatsoenlijke slag. Keutels opruimen en niet in zwemwater voor mensen laten lopen.

Onder het vorige bericht over paarden wordt gereageerd over al of geen paardenpoep opruimen, zie hier

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is een prachtig gezicht die amazones te paard door / langs de wijk. Gisteren brachten ze tevens een vriendin mee die een soort van drieste mini-pony aangelijnd naast de fiets liet meedrentelen. Het beestje had de tijd van z'n leven. Ontroerend mooi om te zien. Ach, en zo'n paardevijgje hier of daar doen we niet moeilijk over; mooi in laten drogen en dan hupsekee, op je tuin gegooid. Een betere en meer natuurlijke bemesting kun je je niet wensen.

Anoniem zei

Zolang die vijgen maar in het gras liggen dan vind ik het best. Vaak ligt er ook iets op het fietspad en dat vind ik smerig.