maandag 26 september 2016

WELKOMSTBORD GESTOLEN BIJ INGANG JALTADAHEERD
Het was zo aardig bedoeld. Vriendelijk, sociaal, opbouwend, verbindend, geef er maar allemaal positieve benamingen aan. In amper twee etmalen tijd is een afgelopen zaterdag geplaatste welkomstbord bij een der ingangen van de Jaltadaheerd gestolen.

Zie bovenstaande afbeelding. Weg bord. Afgelopen zaterdag maakte de Beijumblogger een foto van het bord, stond bij de bosschages ter hoogte van de ronding links beneden. Zie afbeelding rechtsonder bij dit bericht.

Het bord bij de andere ingang ingang van de Jaltadaheerd staat er nog wel, zie afbeelding rechts.

De blogger raadt de dief aan om hulp te gaan zoeken. Dat je het niet kan hebben als mensen plezier beleven aan het verfraaien van hun leefomgeving is een ernstige zaak. Dat je plezier beleeft aan het kapot maken van inspanningen van anderen (Bianca en vrijwilligers van de Kringloopwinkel) is zwaar geestesziek. Dan ben je niet goed in je hoofd.

De Beijumblogger krijgt er middeleeuwse fantasieën bij. Over een bord maken, een met een ronding in het midden en die met een slot samen te klappen is, die op de plek neerzetten waar de dief het welkomstbord heeft gejat, de dief met z'n tronie ingeklapt in het schandbord, 48 uur laten staan en iedereen mag tomaten en ander troep naar hem gooien.

Het zijn barbaarse fantasieën. Maar wil de hufter wel even zo snel als hij kan dat bord terugzetten!!!

Update 20.00 uur, een vreemde wending in het verhaal....Een omwonende had maling aan de actie....Aldus initiatiefnemer Bianca....
Gelukkig is het bord niet weg.
Een buurman was het niet eens met de plaatsing van het bord en hij heeft het bord eruit getrokken.
Hij voelde zich gepasseerd omdat we geen toestemming hadden gevraagd en omdat hij tegen het bord aan moest kijken en het zijn zicht belemmerde.

We hebben inderdaad niet om toestemming gevraagd want 230 huishoudens om toestemming vragen als we een welkomstbord mogen plaatsen is gewoon niet te doen.
Erg jammer dit want we hebben wel bij iedereen een brief in de bus gegooid dat we voornemens waren om welkomstborden te plaatsen.
Ons emailadres stond er ook bij.

Hij had ons dus kunnen mailen met zijn bezwaar zodat we samen naar een goede oplossing hadden kunnen zoeken.
Bijvoorbeeld door het bord verder de grond in te slaan zodat hij voor de rozenstruiken zal staan.
Zo hoefde hij niet tegen het bord aan te kijken en had niemand er last van gehad.

Hij heeft er jammer genoeg voor gekozen om het bord uit de grond te trekken.
Iets wat wij zeer betreuren omdat het probleem zo makkelijk op te lossen was.

We gaan nu kijken waar we het kunnen plaatsen zodat niemand er last van heeft.
En mocht iemand er wel last van hebben, hoop ik dat diegene het bord niet weer uit de grond trekt maar bij ons komt zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken waar iedereen blij van word.

Gelukkig is het bord dus niet weg en we zijn ook voornemens het gewoon weer te plaatsen.

Dan slaan we hem bijv zover de grond in zodat hij vóór de rozenstruiken komt te staan en er dus niet boven.


Update 22,15 uur; lezer reageert:
Leuk dat bord maar eerst even kijken of iedereen het er mee eens is.... Dan vergunning aanvragen en plaatsen. Zweverig bord, door gelijkgestelde mensen geeft onrust en draagt niets bij aan "verbinden."
Vindt het een super initiatief en te gek dat ze er de moeite er voor hebben gedaan.... Maar hier gaat het om een bord, 210 woningen en kan zonder conflict dit niet zomaar....! Naïef om er van uit te gaan dat "iedereen" het er mee eens zou zijn.

22 opmerkingen:

Anoniem zei

Zou me niets verbazen als de dief óf daadwerkelijk geestesziek is, óf een norse buur is die zich welkom voelt noch wilt dat anderen zich welkom voelen. Ik kan het me bijna niet anders voorstellen dan dat de dief nabij het bord woont, maar zeker weten doe ik niets. Heel jammer voor de creatieveling die zich ervoor heeft ingespannen. De wereld anno 2016...

Anoniem zei

Boeh stomme buurtgenoot verwijdert bord zonder overleg...doe ff aso zeg.

Anoniem zei

Stel je voor zeg dat iedereen zo maar overal borden neer kan gaan zetten, wat een pokkenzooi zou dat worden. Voor het plaatsen van dergelijk straatmeubilair moet je eerst een verzoek bij de gemeente indienen en dit verzoek zo mogelijk ondersteunen met een handtekeningenaktie. Daaruit moet blijken dat een overweldigende meerderheid het plaatsen van zo'n bord steunt.

Anoniem zei

Kom op rare omwonende om zomaar het bord weg te halen en in je schuur te zetten, doe normaal man dat bord straalt vrolijkheid en creativiteit uit TERUG DAT BORD!!

Anoniem zei

Dit doet me denken aan - Enge Buren van Koot & Bie, het zal je buurman maar wezen puff

https://www.youtube.com/watch?v=XPq281fFsnc

Kees Huizenga zei

Mijn grote waardering voor de diplomatieke taal van Bianca Marulanda.

Volgens mij hoef je geen vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een welkomstbord in een straat. Misschien wel een meldplicht bij de gemeente Groningen. Dit kan nader uitgezocht worden. De heer Peter Homan van Stadsbeheer Oost kan benaderd worden.

Heeft de straatgenoot in kwestie reeds zijn/haar welgemeende excuses aangeboden? Anders isoleert deze persoon zich in grote mate. Met alle gevolgen van dien...

Anoniem zei

Als er voor het bord geen vergunning is, dient het zo spoedig mogelijk doormidden te worden gehakt.

Kees Huizenga zei

Volgens mijn voorlopige mening is een melding richting de gemeente voldoende.

Zie verder:

https://gemeente.groningen.nl/gemeentegrond-tijdelijk-gebruiken

Anoniem zei

Najaaaa.. wat een zeurzak degene die het bord eruit heeft gehaald. En waarom er tegen aankijken. Dan kijk je toch de andere kant op zeurpiet!!
Leuk inititief van de mensen die dit georganiseerd hebben. Complimenten
Zou bij alle "heerden" en bord moeten komen.
Dan voel je je toch harstikke welkom :)

emmy zei

Snap het enigzins wel.
Het zou maar voor je deur staan.
Ziet er vriendelijk uit maar mooi is het niet.

In de brief die in de brievenbus is gedaan stond waarschijnlijk niet de preciese lokatie en je moet maar weten wie je staande moet houden om aan te geven dat je er niet zo blij mee bent voor je deur.

Daarbij zou het netter geweest zijn om even te overlegen met degene waarbij het bord daarwerkelijk voor de deur wordt geplaatst. Als ze de moeite hadden genomen om die mensen erbij te betrekken toen ze het plaatste dan had dit niet gebeurd.

Vind dat er inderdaad welgemeende excuses moeten worden aangeboden. Maar dan aan de straatgenoot waarmee niet de moeite is genomen om te overlegen terwijl het voor zijn deur wordt geplaatst.

Anoniem zei

De openbare ruimte kun je niet zo maar vol zetten met de meest idiote aankondigingen of meldingen. Bah, wat een milieuvervuiling ! En dergelijke onzinborden gaan ook ten koste van de verkeersveiligheid. Je aandacht wordt immers van de echte verkeersborden en van het verkeer afgeleid. Er is maar 1 konklusie mogelijk : WEG met die rommel !!

Anoniem zei

Wat een obstakel voor de plantsoenwerkers.

Anoniem zei

De dader die het bord uit de grond heeft getrokken mag wel openlijk zijn excuses aanbieden, wat een horkerigheid. En dan ook nog in de schuur verstoppen, hoe verzin je het! Het staat er vol blik (auto's) bij deze ingang van de Jaltadaheerd, uitzichtverpestend misschien de auto's ook weg laten slepen? Doe ff normaal.

Anoniem zei

Heeft er eigenlijk al iemand aangifte gedaan wegens het plegen van een milieudelict tegen de persoon die het bord illegaal plaatste ?

Anoniem zei

Stel dat ik uit gastvrijheid een groot bord in mijn voortuin wil zetten met daarop in grote letters de tekst "Welkom tussen alle Tokkies hier", wie bepaalt dan wat wel of niet toegestaan is ?

Anoniem zei

Heeft iemand al aangifte gedaan tegen de dief? Straks haalt hij de auto's en het fietspadbord ook nog weg daro.

Anoniem zei

Degene die het bord verwijderde krijgt vast een lintje wegens voorbeeldig burgerschap.

Anoniem zei

De basisgedachte van Bianca was positief en goedbedoeld. Helaas biedt de wet geen ruimte om zoiets zo maar op eigen houtje te ondernemen en daarmee voor eigen lol de openbare ruimte te anexeren. Helaas, pindakaas.....

Anoniem zei

Anoniem 21.12 uur is een beetje achterlijk en intolerant, het liefst wil hij de versieringen in de Scheltemaheerd ook laten verwijderen en kindertekeningen direct van de soep weg laten spuiten...oppakken dat tuig wat fietsen op straat laat slingeren. Anexeren hahahahahaha

Anoniem zei

Anon 21.30 uur laat zich wel erg in de kaart kijken. Deze persoon kent blijkbaar het verschil niet tussen een tijdelijke straatversiering of -kindertekening enerzijds, en anderszijds een permanent aangebracht bord met Disneylandachtige onzin.

Anoniem zei

Anoniem 22.43 sympathiseert duidelijk met de dief. Soort zoekt soort. De klompen en andere prullaria in de Scheltemaheerd zijn permanent aangebracht, geen mens die er een probleem van maakt. Bij de ingang van Kremersheerd is vorig jaar een plantenbak met inhoud geplaatst met opschrift Welkom in de Kremersheerd. Intolerantie Anoniem zou de bak met z´n bekrompen geest graag verwijderd zien. Kleinzielig figuur.

Anoniem zei

Anon 00.25 is van het agressieve Tokkie-type wordt meer en meer duidelijk. Dat blijkt ook wel uit de prullariavoorkeur. Triest dat Scheltema- en Kremersheerd inmiddels wedijveren met Woldjerspoor. Wat een doorgeslagen SBS-6-mentaliteit met die Welkomborden. Alsof men er ook maar 1 letter van meent. Bah, wat een Heel-Holland-Bakt-Zwikkie.