maandag 1 september 2014

BRENG UW AFGEDANKTE BRILLEN NAAR DE WIERSHOECK


In Nederland bieden opticiens tegen elkaar op om klanten te trekken. Twee voor de prijs van een, was nu maar naar....gegaan, goeie actie van....en alleen de prijs is anders. In Afrika zijn ze blij met afgedankte brillen. De natuurvoedingswinkel in de Wiershoeck is onderdeel van een actie. 

Zie afbeeldingen, gemaakt in de winkel van Brant Vlastra. Gezocht:bruikbare tweedehands brillen voor deelnemers aan volwassenonderwijs in Oeganda. Zo te zien, bovenste foto, kunnen naast brillen ook brillendozen ingeleverd worden. De blogger vraagt zich af hoe de uit Groningen en omstreken geïmporteerde afdankertjes worden gematcht met de behoeftige ogen van een Oegandees. Ze zullen er vast geen meetapparatuur hebben, een beetje meer of minder sterkte brillenglazen zullen ze daar vast niet op kijken (dit kan een vooroordeel zijn, maar vanuit schaarste neem je vaak wat je kunt krijgen).

Op de flyer staat de naam van een website, genaamd Hadefo. Het staat voor Hope Again Development Foundation. Er staat geen telefoonnummer bij, maar wel valt te lezen dat de site vanuit de woonschepenhaven Zuidwolde wordt beheert. Meer gegevens zijn welkom. Beijumers, gooi jullie brillen niet weg, maak iemand anders er blij mee. Van genoemde site:
Wat levert volwassenenonderwijs op
Opgetekend uit de mond van vier deelneemsters aan het volwassenenonderwijs op Buvuma:
“ik heb leren lezen en schrijven”
“ik heb meer zelfrespect gekregen”
“ik heb inzicht gekregen om mijn kinderen te laten inenten”
“ik heb ontdekt wat de kracht is van het samen doen”

Geen opmerkingen: