maandag 15 september 2014

MAANDAGOCHTEND (207)

De wijk kleurt langzamerhand van het karakteristieke groene, waar Beijum bekent om staat, naar de meer bontere herfstkleuren. Er zijn altijd mensen te vinden die het uiterlijk van de wijk nog gekleurder willen maken.
Zie de teksten die de laatste tijd onder de onderdoorgangen langs de Zuidwending zijn aangebracht. Foto boven, ter hoogte van het winkelcentrum, en links bij de Calvijnschool. Wat voor codes zijn daar aangebracht? Zijn het wel codes? Boven: Fr1908? Wicked Clowns, Cold Icp, Killac,Tech N, 9NE, AMB Hopsin, ABK?
Links: ICP, AMB, Hachet Man, ABK, en verdomd, pardon gelovige lezeres, wederom Killac. Wat zou dat te betekenen hebben? Wordt er soms een aanslag voorbereid? Zijn er buitenaardsen in Beijum actief? Er zijn van die dingen in een wijk als Beijum die letterlijk en figuurlijk ondergronds gaan. De 'normale' burger snapt niks van dit soort teksten. Mocht er iemand die zijn die bovenstaande geschriften (codes?) kan ontcijferen, mail dan naar Beijumnieuws@ziggo.nl.

Wat te denken van de rechter afbeelding? Er schijnt iemand in Beijum rond ter lopen die bladeren blauw verft. Meer blauw op straat gewenst? Ok, flauw, maar de blogger breekt zich (een beetje) het hoofd over de motieven van sommige Beijumers om hun wijk op te 'pimpen.'

Wat verstaan we onder een “kleurrijke persoonlijkheid”?

Strikt genomen hebben we het dan over mensen die veelkleurig zijn en veelkleurig staat voor reuring brengen, vaak zeer “aanwezig” zijn en daarmee aandacht trekkend (bewust of onbewust), maar ook of misschien wel met name de tegenhanger van “de grijze muis”. De man of vrouw die blindelings opgaat in de massa, de grote groep mensen, de “tachtig procent” waar we het vaker over hebben. Dit kan een vrijwillige keuze zijn, maar kan ook ingegeven worden door angst, onzekerheid, desinteresse etc. Mens en Samenleving.

De derde week van september 2014 is begonnen. Een prettige en gezonde week toegewenst. Beijum is in alle opzichten een gekleurde wijk. Maar sommigen maken het wel erg bont.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fr1908 is feyenoord
Hatchet Man is een poppetje met een slagersmes

Anoniem zei

hopsin, tech n9ne, icp, abk, killa c, het zijn allemaal rappers..