maandag 29 september 2014

MAANDAGOCHTEND (209)

Beijum ontpopt zich meer en meer als de meest natuur- én dier vriendelijkste wijk van de hele stad Groningen. Kosten nog moeite worden bespaard om wilde beestjes de mogelijkheid te bieden om zich van Beijum richting Kardinge (vice versa) te kunnen verplaatsen. Zie het bericht van afgelopen weekend. 
Maar kijk toch ook eens bovenstaande foto. In de bocht van wijkring noord, ter hoogte van de Hiddemaheerd, staan bomen in een soort van spalk en met slangen om gewikkeld langs de kant van de weg. Zijn het zieke bomen? Hebben ze een beroerte gehad? Zitten ze soms aan het infuus? Krijgen ze misschien sondevoeding? Wat een liefde voor bomen spreekt eruit. Of, en de achterdochtige Grunninger komt even om de hoek kijken, zal het iets met financieel gewin, beter oplappen dan vervangen, te maken hebben? Nog meer 'liefde voor de natuur', zie foto links. Tegenover de Calvijnschool in de Froukemaheerd is onlangs een bijenhotel aangebracht. Het wachten is op een rupsenhotel in Beijum, een massagesalon voor honden, en fysiotherapie voor poezen.

Van 'wollig' nieuws naar een bericht dat op een stalen pilaar bij de Korrewegbrug is aangebracht. Zie de rechter afbeelding. Even terzijde, je ziet bij de Korrewegbrug wat je wil zien. Wil je gevaar en onveiligheid? Geen probleem. Is de blik gericht op hoe lang het al ongeluk-vrij is rond dé auto- en fietsbrug naar Beijum vice versa? Kan ook, wat knap dat het al jaren voor meer dan 99,99% der verkeersbewegingen goed gaat bij deze fietspoort. Een staaltje veiligheid, geluk en zelfbeheersing van de bovenste plank. Is de fles optimistisch half vol? Of klagend en zeurderig half leeg? De verderop liggende rotonde op de Korrewegbrug is veel en veel gevaarlijker voor zowel automobilisten en fietsers.

Maar wat staat er nou voor griezeligs aangeplakt voor de Korrewegbrug? Zie nogmaals de foto, klik groter. De 6 fasen van de planning? Waar slaat dat op? Enthousiasme, verwarring, ontnuchtering, het zoeken naar de schuldigen en bestraffing van de schuldigen? De blogger snapt er geen hout van, op internet vindt hij er niks over. Zullen het teksten van de zoveelste religieuze sekte zijn? Is het een teken van God, Jehova, Maitreya, Allah of Sinterklaas? Wie zal het zeggen.

De nieuwe week is weer begonnen. We denderen oktober 2014 binnen. Hou de fasen van uw weekplanning in de gaten, neem eens een hotelletje of zet gezellig en gezond een boom op.

1 opmerking:

Anoniem zei

zie beijumnieuws van 15 april 2011 en 14 september 2013.