maandag 8 september 2014

HET RUIKT (TIJDELIJK) ONFRIS IN DE HUNZE

Uit de wijk De Hunze zijn maandag klachten gekomen over stankoverlast. Volgens de gemeente worden die veroorzaakt door rioolwater dat in een sloot is terecht gekomen.
De oorzaak is een storing in het rioolgemaal aan de Berlageweg. Monteurs zijn momenteel bezig het probleem te verhelpen.
De gemeente heeft een pomp geplaatst om het vervuilde water het riool weer in te krijgen.  De komende dagen moet de kwaliteit van het slootwater weer op peil komen. Lees hier op OOGTV

3 opmerkingen:

Anoniem zei


oei oei, en dát in de hunze?
o jee o jeetje...
en nergens ook maar een stads nomade te zien die de schuld had kunnen krijgen van dit euvel?

anirnith zei

niet alleen in de Hunze... inmiddels ook in Beijum... als je bij de Zuidwending in de buurt woont ruikt het ook niet al te fris en de vissen drijven dood in het water of happen krampachtig naar zuurstof...
waterschap heeft de gemalen aangezet om het rioolwater af te kunnen voeren en dat gaat hier dus door de grote sloten...
dat is wat ik er van begrepen heb iig...

Jan Bakker zei

Correct Johan, er was hier sprake van een storing in het rioolgemaal aan de Berlageweg; de putlucht hangt nog steeds in deze omgeveving.
Even wat anders, organiseert de wijk Beijum iets op Burendag, namelijk 28 september? Veel buurtverenigingen in de stad besteden uitgebreid aandacht aan BURENDAG 2014. De wijkvereniging van de Schilderswijk/Kostverloren pakt het wel heel groots aan met een uitgebreide (gratis) bruch voor alle wijkbewoners. En dan zijn er nog andere activiteiten in genoemde wijk. Ook De Hunze doet daar iets aan, volgens mij. In de wijkkrant van Beijum stond er niets over te lezen, of heb ik het niet goed gezien?