woensdag 17 september 2014

DEZE DRONE GAAT BEIJUM ONVEILIG MAKEN

Beijumers, ga beter niet meer (half) ontkleed op uw platdak liggen zonnen. En mocht u bovenop uw huis of balkon een hennepplantage hebben, dek die af zodat die aan het zicht onttrokken wordt. We hebben sinds kort een drone in Beijum. En die kan van dik boven de boomgrens alles filmen.....
Op bovenste foto ziet u het exemplaar. Aangeschaft door een bewoner uit de Holmsterheerd. Rechts de drone met videocamera. Links de afstandsbediening. Beneden een onlangs gemaakt beeld van een video.
Als het goed is gaan we een nieuwe dimensie in wat betreft digitaal nieuws, foto's en video's  maken over de groenste wijk van de stad. Binnenkort deel 1 uit waarschijnlijk een nieuwe serie: 'Beijum vanuit de lucht bekeken.' Het hangt nog even af van dit....
Hoe ziet Plein Oost er van boven uit? De Wibenaheerd? Het Groene Hart? De Wiershoeck en het Trefpunt. Beleef het allemaal mee op Beijumnieuws.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Op 2 juli 2013 is de regelgeving voor het recreatief gebruik van 'drones' aangescherpt, laat de Nederlandse Luchtvaartpolitie weten. Filmen boven mensenmenigten of bebouwing mag niet, en ook 's nachts is het gebruik van onbemande vliegtuigjes niet toegestaan. Ook mogen ze zich niet verder dan 300 meter boven de grond of een object bevinden.
jammer dus hij mag niet boven beijum vliegen.

Anoniem zei

Beste Anoniem, vanaf 275 meter kun je ook hele mooie opnames maken en dat mag. Leuk! Gr. Christa

Anoniem zei


blij, niks te verbergen te hebben :-).

emmy zei

Aangezien het tegen de wet is zullen we het niet zien op beijumnieuws.

Hopelijk wel een paar mooie plaatsjes van mooi groen. Kardige bos bijvoorbeeld

Anoniem zei

Gelukkig mogen sterke luchtbuksen weer verkocht worden. Als ik er een zie, maar vooral hoor boven m'n tuin, dan nu alvast sorry voor de eigenaar.

Kees K.

Anoniem zei


haha Kees K.

da's de ene hobby tegen de andere weg spelen ;-).
ik neem aan dat jij al zo een buks bezit?

Therèse

Anoniem zei

Ook ik heb een drone Kees en een zware luchtbuks tis even dat je het weet !!!

Anoniem zei

vanwaar die reactie van Therese, insinueert ze nu dat Kees K zo'n buks bezit?????

Mees.K.

Anoniem zei


och mees.k, insinueren kan en mag ze, toch ;-)?????

Therèse