donderdag 25 september 2014

EEN BANAANFIETS HEET OOK WEL VELOMOBIEL

Banaanfietsen blijven een opvallend verschijnsel in het straatbeeld van Beijum. Ze komen in eerste instantie wat aanstellerig en aandachttrekkend over, maar dat kan aan de nuchtere achtergrond van de blogger liggen.

Misschien is het wel erg lekker om liggend te fietsen, als een soort van slak met een slakkenhuis. Niet dat ze zo traag zijn als een slak, integendeel, de banaanfietsen zoeven je voorbij alsof het niks is, de vergelijking met een slak is meer bedoeld om aan te geven dat de banaanfietsers een huisje om zich heen hebben.

Zie beide foto's, enige tijd geleden gemaakt, u ziet een rode en een witte banaan over de weg zoeven. Zou het lekker zijn om in zo'n ding te liggen tijdens herfstbuien? De blogger vindt het geweldig om oktober en november striemende regen en harde wind om de kop te hebben, herfst is herfst, geen gesoezs. Maar mocht iemand z'n banaan beschikbaar willen stellen voor een proefritje, dan houdt de blogger zich aanbevolen. Beijumnieuws@ziggo.nl

Nog even bij vriend Google te rade gaan omtrent deze ligfietsen.
Wat zijn die kringen duur! Nieuwwaarde tussen de vijf- en zesduizend euro. Wat elitair nou weer, wordt zo'n banaan ook nog eens een velomobiel genoemd. En ze kunnen op maat worden gemaakt. Het Grunningse 'doe even normaal' borrelt aan alle kanten omhoog, zie het maar als beperking van ondergetekende.
Zo’n ligfiets heet een velomobiel en kost nieuw tussen de 5- en 6000 euro. Ik heb er ook weleens wat jaloers naar gekeken, vooral wanneer het regent. 
Het advies is dan ook om je eerst goed te oriënteren. 

Goeievraag.nl

Geen opmerkingen: