vrijdag 12 september 2014

GEFELICITEERD, OMA!!

Ze straalde er over. "Ik ben zo blij, ik heb hem net voor het eerst in m'n armen gehad." In de rij voor een kassa van de AH stond gistermiddag tegen 16 uur een naar eigen inschatting ongeveer zestigjarige vrouw in complete jubel-feeststemming.
De blogger zag en concludeerde: er is een nieuwe wereldburger geboren. Beschuit met muisjes. Hij moest zich bedwingen om de voor hem onbekende vrouw niet met felicitatie-zoenen te overladen.

Wat een verademing om op een simpele donderdagmiddag in september 2014 een blij en stralend mens te treffen, je wordt tegenwoordig doodgegooid met IS, bezuinigingen, aankomende bombardementen, Poetin, scholenfusies, aardbevingen, inkrimpingen en overige dreiging en/of onheil.

De wachtende rij voor de kassa leek onbewust ruimte te maken voor het tafereeltje dat zich tussen blogger en oma ontvouwde. Er was geen irritatie of ongeduld te bespeuren toen de blogger vroeg: "Fotootje oma"? Alsof iedereen blij was met een lichtpuntje in de heersende duisternis. "Nee, doe maar niet." En weg was ze, ze danste er over, op weg met beschuit en muisjes naar haar kersverse kleinzoon, en moeder of vader geworden dochter of zoon.

Nieuw leven in de op stapel staande bijna-herfst van 2014. Het geeft vertrouwen, 'het leven' gaat ondanks alle wereldellende als maar door.
Beschuit met muisjes is een typisch Nederlandse traditie. In Vlaanderen trakteren de ouders na een geboorte op suikerbonen, in Noord-Brabant is dit ook traditie, samen met beschuit met muisjes. Wiki/beschuit

1 opmerking:

Anoniem zei

In dit soort verhaaltjes schuilt wat mij betreft jouw kracht .
Gefeliciteerd blogger !