dinsdag 23 september 2014

UIT DE OUDE DOOS (216)

De Aldi houdt het relatief lang vol op Plein Oost, waarschijnlijk let de Duitse grootgrutter niet zo op vestigingen die een wat mindere omzet draaien.
Zoiets is bij winkels als Lidl en Aldi moeilijk te controleren, tracht er bij die bedrijven maar eens door te komen als wijk)verslaggever zijnde. Op eigen waarneming afgaande denkt de blogger niet dat de vestiging op Plein Oost een topper is, afgezien van wat piekuurtjes is het meestal rustig in de winkel.
Op bovenste en linker foto zijn twee winkelconcerns te zien die het op dezelfde locatie uiteindelijk niet gered hebben op Oost. Eerst boven, op de achtergrond is het logo van de Golff te zien. In dit bericht uit 2008 werd aangekondigd dat de winkel zou sluiten.  Zie ook deze afscheidsvideo. Was er een Pleinfeest gaande? En bestond Pand49 al? De blogger zou het niet weten, hij weet niet precies hoe oud de foto is.
Op de linker foto staat Beijumse Hilda Hofstra met een of andere Valentijns-bord in hetzelfde winkelpand, alleen was het toen een Edah. De foto is waarschijnlijk een jaar of tien oud. Tussendoor (of daarna, de blogger is de volgorde even kwijt) zat er nog een Konmar (parapluservice!) in het pand.

Er gaan soms geruchten door de wijk al zou de Aldi uit Beijum gaat verdwijnen, maar tot nu toe is daar niks van uitgekomen. Maar goed ook, zo blijft tenminste nog een beetje de loop erin op Plein Oost.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Heeft er ook niet een Dreise gezeten?

Anoniem zei

Ik bedoel: Dreize,en daarna Nieuwe Weme.

Anoniem zei

Klopt eerst Dreize daarna Nieuwe Weme toen volgens mij Konmar, Edah, Golff en nu dan Aldi.

Anoniem zei

Na de Aldi gaat er een pandjeszaak komen werd mij verteld, omdat de gemiddelde Beijumer gewoon geen geld meer heeft om boodschappen te doen.

Anoniem zei

Gemeente Groningen stelt voor de voordelige ALDI-supermarkt in te ruilen voor een dure, kleine buurtsupermarkt -bijv. SPAR-, zo staat in het Bestemmingsplan Beijum.
Stom natuurlijk, omdat juist in Beijum-Oost er een concentratie van armere mensen woont, en de ALDI nog zorgt voor enige aanloop op het Plein-Oost.
En voor de Parkeerproblemen in Beijum-West winkelcentrum ook slecht; het is daar nu al een onveilige verkeersboel.

Anoniem zei


ja, en heeeeel vroeger zat er een Fred vd Werff.

Therèse

Anoniem zei


een prima idee, PANDJESHUIS!

hopelijk in een al leegstaand pand aldaar??