woensdag 10 september 2014

EVEN EEN SNEETJE VROUWENBROOD MEE-ETEN

"Kom je een kom soep en een broodje mee-eten?"Afgelopen maandagmiddag zaten vijf vijfenvijftig plus dames in de winkel/workshopruimte van kruidenvrouw Saskia Nieboer te lunchen. Waarom niet even aanschuiven?
Er hing een hartelijke en welkome sfeer, de blogger weet niet of de sfeer veranderde omdat er een manspersoon bij louter dames kwam zitten. Omgekeerd is het wel altijd raak, als je met vier of vijf mannen staat te praten en er voegt zich een vrouw bij, dan gebeurt er vaak iets aparts. Alsof er plotsklaps wat competitie tussen de heren ontstaat, de inhoud en de toonhoogte van de gespreksonderwerpen verandert van gemoedelijk naar willen imponeren.

Bij mannen heb je ook vaak een zogenaamde pikorde, wie is het haantje? Daar hadden de dames waar de blogger mee zat te lunchen geen last van, de kruidenvrouw voerde weliswaar het hoogste woord, maar dat ging niet ten koste van de ruimte of inbreng van iemand anders. Er werden geen 'mannenonderwerpen' (bestaan die?) aangeroerd, geen voetbal, auto's, politiek etc. Of de blogger nog een sneetje brood mocht, en wat smaakt dat goed. Wat is dat voor brood? Na een kleine stilte: "Ja hoor, neem nog maar. Het is vrouwenbrood."

Vrouwenbrood? Waar is dat goed voor, dames? Een beetje geheimzinnig en samenzweerderig: "Er zitten ingrediënten in die vrouwenorganen versterken." De blogger dacht koortsachtig na, wat voor organen moeten dat zijn? Wat is het verschil tussen mannen en vrouwen op dat gebied? We hebben allemaal longen, een hart, lever, alvleesklier. Gelukkig werd de helpende hand uitgestoken: "Het is bijvoorbeeld goed voor de baarmoeder, vrouwenbrood is speciaal brood voor vrouwen die in de overgang zitten."

De blogger voelde zich én ingewijd én buitengesloten. En een beetje jaloers, daar waar mannen in hun eentje met hun ouderdomskwaaltjes gaan zitten worstelen, daar gaan vrouwen een intiem en onuitgesproken genootschap met soortgenoten aan. In de naast gelegen winkel van de kruidenvrouw worden versterkende druppels voor mannen met prostaatklachten verkocht. Maar geen denken aan dat vijfenvijftig plus mannen hier samen gaan komen om te lunchen en over hun vergrote prostaat en andere kwaaltjes gaan zitten praten. Zoiets doen mannen niet.

De dames (in of na de overgang) wilden niet op de foto, de lezer moet het doen met sneetjes vrouwenbrood. Een aanwezige dame: "Als je er een stukje over schrijft, wil je dan vermelden dat het brood hiernaast in de natuurvoedingswinkel van Brant te koop ligt."

De lunch viel lekker. De blogger had de hele verdere middag een stevig gevoel in z'n maag en buik.
Het vrouwenbrood is een brood gemaakt van soja, lijnzaad en rogge. Dit schijnt voor vrouwen een perfecte combinatie van ingrediënten te zijn. De Isoflavone uit de sojabonen (Phyto-Oestrogenen), de Lignane uit het lijnzaad, en de calciumrijke rogge hebben een goede werking voor vrouwen in de overgang. 
BeterBio.nl

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Johan, beter leren de leeftijden te schaten!

Anoniem zei

Heel leuk stukje Johan !

Anoniem zei


was dit een 1malige aangelegenheid of...
stel, je hebt geen baarmoeder meer maar nog wel de eierstokken.
wat dan?

Anoniem zei


14.11 uur, bleef je knopje hangen of juist niet?

schaten????

Willem Pauwelussen zei

Goed verhaal Johan, mannen kunnen veel leren van die samen-delen instelling van vrouwen.