donderdag 4 september 2014

EEN BEDRIEGLIJKE MAIL VAN 'ZIGGO' (phishing)

Een paar dagen geleden werd hier een bericht gepubliceerd over spam en phishing. Gisterochtend kwam een bedrieglijke mail van 'Ziggo' binnen. Het zag er zeer echt en professioneel uit. Zie onderstaande afbeelding.
Meer mensen hebben de bewuste mail gehad, zie dit bericht op Dvhn. Mensen, trap er niet in, lees de tips op genoemde site.
 Een internetoplichter uit Engeland heeft geprobeerd met een valse e-mail bankgegevens en geld te ontfutselen van abonnees van televisie- en internetprovider Ziggo.
Abonnees troffen woensdag  in hun mail een bericht aan met de mededeling dat de laatste factuur onjuist is verwerkt. De factuurgegevens zouden zijn verouderd. Gedreigd werd dat het account met ingang van donderdag zou worden afgesloten als de gegevens niet direct bijgewerkt worden. Via een link werden de abonnees naar een site geleid die niet van Ziggo is: talkert.co.uk.
Het kabelbedrijf gaat achter de afzender van de valse e-mail aan. ,,We vragen de provider van de site om maatregelen tegen de eigenaar van de site te nemen.'' Ziggo adviseert haar abonnees het adres (URL) van de website goed te controleren.

Geen opmerkingen: