woensdag 17 september 2014

VANAF MORGEN NOG MINDER RIJSTROKEN BIJ BEIJUM NOORD

De Oostelijke Ringweg tussen afslag Lewenborg en Beijum Noord ligt nog steeds behoorlijk op de schop. Al weken wordt over een beperkt aantal rijstroken gereden. Maar vanaf morgen wordt het tijdelijk nog een tikje erger:
Weggebruikers moeten er vanaf donderdag rekening mee houden dat er bij Beijum-Noord een beperkt aantal rijstroken is. Dit vanwege werkzaamheden aan de ringweg. Er worden afrondende werkzaamheden uitgevoerd zoals markeringen, geluidsschermen en borden. Daarvoor wordt vrijdag ook de op en afrit Cuijpersweg tijdelijk afgesloten. Deze werkzaamheden duren tot en met volgende week dinsdag. Dan zijn alle werkzaamheden bij Beijum Noord op de hoogte van Kardinge klaar.
Bij het Oog-artikel staat (waarschijnlijk) abusievelijk een foto van het kruispunt Kardinge. De laatste zin (zie boven) roept ook bevreemding op: Beijum Noord op de hoogte van Kardinge?

Vanuit Ring Oost werd gisteravond gemaild:
Na Lewenborg en Beijum-Zuid naderen nu ook de deelprojecten  Kardinge en Beijum- /De Hunze-Noord aan de Oostelijke Ringweg in Groningen hun voltooiing. Vanaf 23 september zijn de werkzaamheden bij  Beijum-Noord afgerond en vanaf 29 september de werkzaamheden bij Kardinge.
Vanaf donderdag 18 september tot dinsdag 23 september dient het verkeer bij De Hunze-Noord nog rekening te houden met mogelijke overlast vanwege een gewijzigde verkeerssituatie.
Hinder bij De Hunze-Noord
Vanaf donderdag 18 september krijgt het verkeer ter hoogte van De Hunze-Noord te maken met een gewijzigde verkeerssituatie.  Dit heeft te maken met  afrondende werkzaamheden aan o.a. markeringen, bebording en het plaatsen van de laatste geluidsschermen. Op vrijdag 19 september is  de toe- en afrit De Hunze-Noord  tijdelijk afgesloten.  Het lokale verkeer krijgt dan een omleidingsroute via Beijum-Zuid . Deze situatie blijft zo tot en met dinsdag 23 september. Vanaf dinsdag 23 september zullen alle wegwerkzaamheden bij Beijum-Noord afgerond zijn.
Kardinge
Voor Kardinge geldt dat het nieuwe  (ongelijkvloerse) kruispunt  maandag 29 september volledig wordt opengesteld. Aan  de Ulgersmaborgzijde van dit nieuwe kruispunt vinden er de komende tijd nog werkzaamheden plaats aan de verlegging van een rioolgoot. Vandaar dat hier nog tijdelijk -  ter hoogte van viaduct Meedenpad - één rijstrook beschikbaar is op de Ringweg.
Voltooiing metamorfose Ring Oost
Met de voltooiing  van de deelprojecten  Beijum-Noord en Kardinge is er weer een belangrijke stap gezet in de metamorfose van de Oostelijke Ringweg in Groningen.   Het deelproject  bij de  Groningerweg ( ter hoogte van Hornbach), dient nog voltooid te worden. Hier wordt druk gewerkt aan de bouw van het nieuwe viaduct bij de Beijumerbrug.  De verwachting is dat deze werkzaamheden medio 2015 klaar zijn.
Tevens worden  volgend jaar de fietsecoducten nog aangelegd en zal de verdere aanplant van het groen nog plaatsvinden.
De blogger reed gisteravond tegen kwart voor acht via Beijum Zuid naar Noord tot aan de afslag naar de Eemshavenweg/Duitse bouwmarkt. Vandaar uit terug naar Beijum Noord, via Zuid en Kardinge naar de afslag Lewenborg.
Bekijk onderstaande video en rij desgewenst even mee om te kunnen zien hoe de huidige stand van zaken op de Oostelijke Rijngweg is. (Muziek:Comming home now)

Geen opmerkingen: